Tek danas počinje "pravo" Evropsko prvenstvo

Najveće kvote na svijetu!

Tek danas počinje "pravo" Evropsko prvenstvo

S. Grebović

Prethodna dva dana su za svakog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu bila poput kazne, ali čekanju je došao kraj!

Nakon duga, preduga dva dana pauze, na pozornicu se vraćaju najveća imena evropskog fudbala. Danas starta nokaut faza Evropskog prvenstva!

Osmina finala počinje utakmicom između Velsa i Danske na Johan Crujiff Areni u Amsterdamu.

Tim predvođen Garethom Baleom je ispunio glavni cilj - prolazak ni malo naivne grupe u kojoj su se nalazile Italija, Švicarska i Turska. Velšani su na prošlom EURO-u došli do polufinala čak, gdje ih je savladao kasniji prvak Portugal, no teško je vjerovati da ove godine mogu do sličnog podviga.

Ipak, nešto će se pitati i sjajna reprezentacija Danske. Skandinavci su pokazali nevjerovatan karakter, nakon što su prebrodili dobro poznati veliki šok u prvom kolu nakon kojeg su ostali bez prve zvijezde tima, Cristiana Eriksena.

Prvaci Evrope iz 1992. godine su i u drugom kolu pretrpjeli poraz od Belgije i malo ko je nakon toga vjerovao da mogu proći dalje.

Oglasi

Da sreća prati hrabre još jednom se pokazalo, pa su Danci u posljednjem kolu sa uvjerljivih 4:1 srušili Ruse i tako u čunom spletu okolnosti završili kao drugi, te se na taj način plasirali u nokaut fazu EURO-a!

Sve je ovo garant odličnog dvoboja Velsa i Danske koji počinje danas u 18 sati. Kvote za ovaj meč možete pogledati OVDJE.

Ništa manje uzbuđenja nas ne očekuje i u drugom meču dana u kojem će snage odmjeriti Italija i Austrija.

Biće ovo prvi zvanični meč ovih ekipa nakon tačno 23 godine kada su Talijani u grupnoj fazi Mundijala 1998. godine slavili sa 2:1. 

Azzuri na ovom šampionatu djeluju zaista neumoljivo. Tim Roberta Mancinija je upisao tri pobjede u isto toliko odigranih mečeva sa sedam datih i nula primljenih golova! 

Tim se parametrom mogu pohvaliti još samo Englezi na ovom turniru i to je to. Talijani djeluju zaista superiorno, no može li ih Austrija zaustaviti?

Ekipa koju sa klupe predvodi njemački trener Franco Foda će biti sve, samo ne nijemi posmatrač u ovom susretu. Austrijanci su pobjedama protiv Sjeverne Makedonije (3:1) i Ukrajine (1:0), te porazom od Nizozemske (2:0) sebi obezbjedili plasman među 16 najboljih timova Starog kontinenta.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Bez sumnje, oni će biti ozbiljan takmac sjajnim Azzurrima, a kvote za meč koji počinje večeras od 21 sat na Webmleyu, pogledajte OVDJE.

Najbolje kvote za ove mečeve, kao i za sve druge donosi vam Mozzart!

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Italija i volio bi Danska
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi