Tri keca na Ligu konferencija za snažan dobitak!

Koeficijenti na pobjedu Fenera, Celtica i PSV-a najjači na svijetu

Tri keca na Ligu konferencija za snažan dobitak!

Sponzorski tekst

Prethodna dva dana u prvom planu bila je Liga šampiona, a danas se igraju utakmice šesnaestine finala Lige Evrope i Lige Konferencija. Groznica će posebno potresti navijače Partizana pred duel u Pragu protiv Sparte.

Mozzartovi bukmejkeri za danas su izdvojili tri kvote, koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu. Zanimljivo je da su sve tri utakmice iz konferencijske lige. Najveće kvote su na pobedu Fenerbahcea u Istanbulu protiv praške Slavie, a tu su i kečevi na PSV u Ajndhovenu protiv Maccabija iz Tel Aviva i na Celtika protiv Boda Glimta.

FENERBAHCE – SLAVIA PRAHA (ČETVRTAK, 18.55), KEC 2,40

Na papiru, jedan od najzanimljivijih duela šesnaestine finala Konferencijske lige je duel Fenerbahcea i Slavie. Praški tim se bori za odbranu trona u Češkoj, dok Fenerbahče vodi turbulentnu sezonu. Borba za titulu je odavno izgubljena, tako da je bitka za Evropu ostala. Portugalac Vitor Pereira dobio je otkaz krajem prošle godine, a zamijenio ga je domaći stručnjak Ismail Kartal, koji je zaustavio slobodan pad najpopularnijeg turskog kluba. Pred ovaj duel Slavia je ostala bez bitnog igrača. Rumun Nicolae Stanciu napustio je klub prošle sedmice i otišao u Aziju. On će braniti boje kineskog Wuhana. On je ove sezone postigao 14 golova u svim takmičenjima, pa će njegov odlazak oslabiti redove praškog tima. Fener nema problema sa sastavom, svi su dostupni. Bivši as Reala i Arsenala Mesut Ozil također se oporavio od korona virusa. Za goste zbog kartona neće igrati Danac Aleksader Bach, dok su Jan Boril, Ladislav Takač, David Hovorka i Jan Kuht povrijeđeni. Rovit je i srpski internacionalac Srđan Plavšić. Imao je povredu zbog koje nije igrao prethodnog vikenda u pobjedi Slavie protiv Slovačkog 1:0 golom veziste Ondreja Lingre.

PSV – MACCABI TEL AVIV (ČETVRTAK, 18.55), KEC 1,32

Holandski vicešampion favorit je protiv Mccabia, kojeg sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Mladen Krstajić. Tim iz Tel Aviva vezao je četiri pobjede u prvenstvu Izraela. Nekadašnji napadač Čukaričkog, nekada Partizana, Đorđe Jovanović, pokazao se kao veliko pojačanje. U dresu novog kluba postigao je gol u obje utakmice. Filipsovci su ovog mjeseca imali krizu, dva uzastopna poraza od Ajaxa i AZ Alkmara u Eredivisie su ih vjerovatno izbacili iz trke sa Kopljanima iz Amsterdama za titulu, ali su svoj bijes iskalili na Vitesseu u Arnhemu prije pet dana. Bilo je čak 5:0 za PSV. Najveća opasnost za gol Mccabia prijeti od iskusnog izraelskog reprezentativca Erana Zahavija. Trener Eindhovena Roger Schmidt ima dosta problema sa timom. Njemački stručnjak ne može da računa na povrijeđene Krekelsa, Ramale, Romera, Sambe, Tomasa i Van de Blaka.

CELTIC – BODO GLIMT (ČETVRTAK, 21.00)

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Norveški šampion Bode više od dva mjeseca je bez takmičarske utakmice. Dvostruki uzastopni šampion ove zemlje je u trenažnom procesu i priprema se za start Elitserije u aprilu. Forma tima svakako nije na zavidnom nivou, tako da je velika šansa za Celtic da izbori plasman u osminu finala Konferencijske lige. Div iz Glazgova ponovo je lider škotskog šampionata i do kraja sezone vodiće grčevito okršaj za krunu sa ljutim rivalom Rangersom. Celtic je u fantastičnoj formi, ima devet pobjeda u nizu, a tim australskog stručnjaka Andrzea Pestekoglua postigao je 11 golova u prethodne tri utakmice. Problem zeleno-bijelih predstavljaju povrede Japanaca Furuhašija i Idegučija.

 NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Top Komentari

Noone
Hebite se vi i vaše sigurice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi