Mreže mirovale: Sloboda iz Širokog Brijega u Tuzlu nosi veliki bod

Bez golova na Pecari

Mreže mirovale: Sloboda iz Širokog Brijega u Tuzlu nosi veliki bod

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega i Slobode večeras su odigrali utakmicu bez golova u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Večerašnju utakmicu na Pecari bolje je otvorio tuzlanski tim koji je imao nekoliko solidnih pokušaja. Dobru šansu imao je Alispahić koji je šutirao veoma dobro, ali je odbrana domaćih uspjela da izblokira njegov udarac.

Nakon toga Široki je preuzeo incijativu na sredini terena, dok je Sloboda čekala šansu iz kontre. Domaći su imali nekoliko jako dobrih centaršuteva, ali napadači ovog tima to nisu iskoristili. U 20. minuti Bagarić je pokušao petom, ali odbrana Slobode blokira njegov udarac.

Desetak minuta kasnije iz daljine je pokušao Begonja, no lopta je otišla daleko preko gola Vukliša. U finišu prvog dijela Sloboda je imala dobru šansu. Beganović je iskoristio grešku odbrane domaćih, ušao u kazneni prostora, ali njegovo dodavanje prema Alilspahići odbrana Širokog izbacuje u korner.

U nastavku utakmice gledali smo gotovo istu sliku kao u prvom dijelu. Široki je i dalje imao incijativu na sredini terena, ali se Sloboda odlično branila. Prvu šansu vidjeli si smo u 69. minuti kada je Said Husejinović pokušao iz slobodnjaka s preko 35 metara, no golman domaćih je odbranio njegov udarac.

Samo minutu kasniej veoma dobra prilika za Široki. Jurić je izašao sam ispred golmana Slobode, no Vukliš je uspio prvi doći do lopte i spasiti svoj tim.
Najbolju priliku na meču Sloboda je imala u 72. minuti nakon kontre kada je Pršeš sjajno šutirao iskosa sa 16 metara, no lopta odlazi tik pored stative Širokog.

U nastavku utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, te je ostalo 0:0 čime mogu biti zadovoljniji gosti koji su se odlično i disciplinovano branili, te su ispunili cilj, a to je da neporaženi napuste Pecaru. S ovim bodom Široki je ostao na drugom mjestu i ima 12 bodova, bod manje od lidera Željezničara, dok je Sloboda sedma s osam bodova.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Široki Brijeg - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Babić, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković.

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Livančić, Beganović, Čivić, Alispahić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djetesadrine
Bravo za Slobodu...
52 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi