"Mrzim novine jer mi je smiješno kada vidim kako daju ocjene igračima"

Više i ne čita šta se piše o njemu

"Mrzim novine jer mi je smiješno kada vidim kako daju ocjene igračima"

Endin Čaušević

Golman Juventusa, Wojciech Szczesny, dao je veoma zanimljiv intervju za italijanske kedije u kojem je objasnio zbog čega uopšte više ne čita novine.

Poljski golman je u Italiju stigao na ljeto 2015. godine kada je došao u Romu na posudbu iz Arsenala. U ovom klubu branio je dvije godine, a onda je njegov ugovor od londonskog kluba otkupio Juventus.

Szczesny je trenutno prvi golman Stare dame i svoju šansu je itekako iskoristio. No, u intervjuu za italijanske medije pričao je o nekim drugim stvarima, te je pojasnio zašto više ne čita novine.

"Mrzim novine. Sve se promijenilo kada sam došao u Italiju jer nisam znao na početku jezik i nisam uopšte čitao šta se piše o meni. Kada sam naučio jezik nastavio sam da ignorišem šta novine pišu. Smiješno mi je kada vidim način na koji neko u novinama daje ocjene igračima. Jedni Higuainu daju ocjenu 5.5, a drugi 7.5. Jedino igrač može da zna za koju ocjenu je igrao i niko drugi", izjavio je Szczesny.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poljak je otkrio da je još u djetinjstvu znao da će biti golman jer je ta pozicija bila kao stvorena za njega.

"Uradio sam to zbog svog oca, a plus sam uvijek bio najbolji golman među svojim prijateljima. Odmah sam znao da sam bolji na golu nego na terenu. Vjerujem da se rodite da budete golman jer za to trebate biti posebna osoba. Tu nema prostora za greške i s time se nosite od samog početka. Morate psihički biti jako snažni da budete golman", dodao je golman Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti