Muamer Svraka napustio Maltu: Glavna uzdanica novog tima u borbi za opstanak

U Sloveniju dolazi na posudbu

Muamer Svraka napustio Maltu: Glavna uzdanica novog tima u borbi za opstanak

S. Mlaćo

NK Triglav iz Kranja je dobio veliko pojačanje za nastavak sezone u Prvoj ligi Slovenije. Naime, ovom klubu je pristupio nekadašnji bh. reprezentativac Muamer Svraka koji dolazi na posudbu iz malteške Birkirkare. 

Svraka je pred kraj prošle godine potpisao za Birkikaru, a sada je stigla ponuda iz Triglava koji je za njegove usluge bio zainteresan i prije odlaska na Maltu. Na kraju je ipak dogovoreno da dođu u Sloveniju na posudbu, te pomognu Triglavu svojim iskustvom da obezbijedi opstanak u ligi.

Nekadašnji član Željezničara bio je želja sportskog direkora Siniše Brkića i trenera Dejana Dončića, koji su svjesni da iskustvo bh. veziste može biti od velikog značaja za njihovu momčad.

U realizaciji ovog transfera učestvovao je slovenski menadžer Saša Ćuk.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Podsjetimo, Svraka je u dosadašnoj karijeri nastupao i za NK Travnik, Paykan, Istru, Semen Padang, Olimpik, Rudeš, Levadiu... Šest puta je nastupao za reprezentaciju BiH uz dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi