Muamer Tanković obavio ljekarske preglede i karijeru nastavlja u Seriji A

Od januara u Genoi

Muamer Tanković obavio ljekarske preglede i karijeru nastavlja u Seriji A

M. Šljivak

Reprezentativac Švedske bh. porijekla Muamer Tanković dogovorio je odličan transfer.

Doskorašnji fudbaler Hammarbyja karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A, gdje je u budućnosti nositi dres ekipe Genoe.

Tanković je stigao u Italiju. Obavio je ljekarske preglede, kojim je bio podvrgnut od ranog jutra, a uskoro će službeno biti potvrđen potpis ugovora sa Genovom.

Genoa je odlučila pojačati napadački dio ekipe nakon što je tešku povredu doživio Christian Kouame, kojeg neće biti do kraja sezone zbog povrede koljena, a na kraju su se odlučili angažovati 24-godišnjeg Tankovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tanković je protekle sezone bio najefikasniji fudbaler Hammarbyja sa 14 pogodaka i osam asistencija, a odlični nastupi su mu na kraju donijeli i sjajan transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi