Saznao koliko novca Shakhtar hoće za njega, pa se oglasio: Nisam iznenađen, šokiran sam

Mudryk odlučio da kaže šta misli

Saznao koliko novca Shakhtar hoće za njega, pa se oglasio: Nisam iznenađen, šokiran sam

E. Oštraković

Glavna meta u januarskom prijelaznom roku za Arsenal trebao bi biti Mykhaylo Mudryk, čudo od djeteta koje već drugu godinu igra fenomenalno u dresu Shakhtara.

Međutim, jučer se pojavila informacija kako će Shakhtar za njega tražiti čak 100 miliona eura, što je odmah otjeralo i Arsenal, ali i neke druge klubove koji su zainteresovani za dovođenje ovog sjajnog mladog nogometaša.

Ove sezone je Mudryk u svim takmičenjima odigrao šesnaest utakmica, te je postigao osam golova i upisao isto toliko asistencija.

Od toga je u Ligi prvaka postigao tri gola i upisao dvije asistencije, što je jako dobar učinak ako uzmemo u obzir ekipu za koju igra.

Arsenal je glavni kandidat za poptis ovog mladog nogometaša, a ni on nema ništa protiv prelska u London i igranja za Topnike.

Nakon što je Shakhtar postavio jako visoku cijenu za njega, oglasio se i sam nogometaš koji je veoma razočaran.

"Kada sam saznao koliko novca žele za mene, nisam bio iznenađen, bio sam šokiran. Imam ugovor od nekoliko godina ovdje, dajem sve od sebe. Ali svakome je san da zaigra za neki od najvećih klubova na svijetu, te najjačih liga na svijetu. Ni ja nisam izuzetak", rekao je Mudryk, te je nastavio:

"Siguran sam da niko neće kupiti igrača iz ove lige za 100 miliona eura. Neću kriti da sam jako uzrujan zbog svega toga. To je previše. Neću reći da su mi snovi ubijeni, ali sve je sada poljuljano", završio je Mudryk.

Ostaje da vidimo da li će Shakhtar izaći u susret svom nogometašu te smanjiti svotu novca koju želi za njega.

Navodno postoji mogućnost, obzirom da igrač želi u Arsenal, da se Topnicima cijena spusti na 60 miliona eura, ali to su za sada samo nagađanja.

Top Komentari

Klicko
Mrš
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije