Bešić ima razloga za smijeh, izgleda da je našao novi klub

Bh. veznjak napustio Everton

Bešić ima razloga za smijeh, izgleda da je našao novi klub

A. Čaušević

Muhamed Bešić bi u novoj sezoni mogao igrati u pravoj maloj koloniji formiranoj na obalama Egejskog mora. 

Bešić je poslije sedam godina i definitivno napustio Everton. S Goodison parka odlazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Odlazak iz Evertona za veznjaka koji je zbog neigranja izgubio status bh. reprezentativca vjerovatno znači i odlazak iz Engleska.

Novi klub u karijeri 28-godišnjaka mogao bi biti Goztepe, klub iz turske Superlige gdje već igra nekoliko fudbalera sa bh. pasošem.

Turski mediji pišu da su "žuto-crveni" već poslali prvu ponudu Bešiću, a navodi se da je naš fudbaler velika želja i trenera Unala Karamana.

Nakon što su ekipu napustili Diabate i Esiti nastalu prazninu u Goztepeu planiraju popuniti sa sada već bivšim igračem popularni Karamela.

Oglasi

Navodno i Bešić ne bi imao ništa protiv da se skrasi u Izmiru jer Goztepe ima paklenu publiku te visoke ambicije u novoj sezoni, a također mu se sviđa i život u Izmiru.

Marko Mihojević, Dženan Bureković i Dino Arslanagić su fudbaleri s bh. pasošem u ovom turskom klubu, a tu je i Adis Jahović, bivši fudbaler Željezničara, Sarajeva i Veleža.

Bešić je u Everton stigao 2014. godine poslije sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali njegova dugogodišnja avantura u Liverpoolu je bila daleko od uspješne.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. veznjak je u nekoliko navrata teško povrijeđen, a obzirom na česte promjene trenera nikako nije uspjevao da se izbori za pravu šansu, u nekoliko navrata je bio na posudbama, tačnije u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

Prije Goztepea Bešić se dovodio u vezu s prelaskom u Ferencvaros i Reading.Inače, za sedam godina na Ostrvu skupio je preko 120 nastupa. Da nije bilo povreda učinak bi sigurno bio i veći.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Ja konto sa ocem Mehom ce se udarat po rodnom mjestu,belaj boysi
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi