Muhamed Bešić od ljeta neće biti igrač Evertona?
Muhamedu Bešiću se predviđala zaista velika karijera. Ipak, neke loše odluke koje je donosio, ali i brojn povrede su spriječile njegov napredak

Jedan od igrača koji će biti prodati

Muhamed Bešić od ljeta neće biti igrač Evertona?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić (26) igra dosta dobru sezonu u ekipi Middlesbrougha.

Vezni fudbaler je početkom nove sezone odlučio da ponovo dođe na posudbu u tim sa Riversidea, ali će se po okončanju ugovora o pozajmici vratiti u Everton.

Međutim, među popularnim Karamelama neće ostati. On je jedan igrača koje klub planira prodati u ljetnom prelaznom roku, a lista fudbalera koji će otići je zaista ogromna.

Tim sa Goodison Parka ima veliki broj posuđenih igrača. Većinu će pokušati da prodati tokom ljeta, a prvi koji bi mogao otići je Bešić.

Nije poznato gdje bi bh. fudbaler mogao nastaviti karijeru. Postoji opcija da ga Boro otkupi na kraju sezone, no još uvijek se u ovom klubu ne razmišlja o tome, jer su sve misli usmjerene ka borbi za Premiership.

Cifra koju će zainteresovani klubovi morati da izdvoje za Bešića je 4.5 miliona funti. Interesantno, ovaj novac je Middlesbrough nudio u augustu prošle godine kako bi kupio bh. veznjaka. Everton je pristao, ali Bešić nije pristao na ponuđene uslove, te je odlučio doći samo kao posuđen igrač.

Pred njim će sada biti veoma zanimljivo ljeto. Middlesbrough će sasvim sigurno željeti da ga zadrži i u narednoj sezoni, posebno ako se plasira u Premiership, ali će mu morati ponuditi uslove koji će zadovoljiti njegove apetite.

Bešić je ove sezone uglavnom standardan član prve postave Boroa. Nastupio je u 28 utakmica u Championshipu i ima učinak od dva gola i tri asistencije.

Tokom karijere bh. veznjak je još igrao za mađarski Ferencvaroš i njemački HSV. Ugovorom za Everton, čiji je član od 2014. godine, vezan je do 2021. godine.

Top Komentari

Ibro
Jos je Besic jedan od najbolji sto imamo
2 1
Fce
On nije clan vec odavno mozda u papirima fizicki ga nema ni na mapi
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi