Everton i West Ham će imati priliku za "siću" da na ljeto dovedu Edina Džeku

Očito neće ostati u Romi

Everton i West Ham će imati priliku za "siću" da na ljeto dovedu Edina Džeku

Endin Čaušević

Edin Džeko je prethodnih sezona jedan od najvažnijih fudbaler Rome, ali o njegovom odlasku na kraju ove sezone sve više se piše po italijanskim medijima.

Već nekoliko sedmica uveliko se špekuliše o tome da Roma nema namjeru produžiti ugovor sa 33-godišnjim bh. napadačem i da postoji velika opcija da će ga prodati na kraju ove sezone.

Džeko s Romom ima ugovor do ljeta 2020. godine, ali Roma ne želi da on ode kao slobodan igrač naredne godine, već im je plan da ga pokušaju unovčiti ukoliko se ne predomisle oko novog ugovora za bh. reprezentativca.

Mnogima je poznato da nekoliko klubova pomno prate situaciju oko Džeke, a izdvajaju se West Ham i Everton koji su spremni na ljeto da dovedu Džeku u svoje redove. Također, interes je pokazao i Crystal Palace, ali oni ne žele previše da se troše.

Ipak, Džekina cijena prema svemu sudeći neće biti kao nekada, te Calciomercato navodi da će ga klubovi moći kupiti za "siću" s obzirom o kakvom fudbaleru se radi.

U medijima se pojavila informacija da bi Džeko mogao otići iz Rome za samo 13 miliona funti što zaista neće biti previše za West Ham i Everton. Ovi klubovi su već ostvarili kontakt s Romom, ali nisu dobili još uvijek povratne informacije.

Everton je Džeku pokušao dovesti u nekoliko navrata, ali je bh. napadač odbijao da napusti Romu. Ipak, klub s Goodisona ne želi da odustane i bilo bi zaista interesantno kada bismo vidjeli Džeku u dresu ovog kluba iz Liverpoola.

Bh. napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 28 utakmica, te je postigao 12 golova i upisao sedam asistencija.

Monchi: Džeko će ostati s nama na duži period

No, s druge strane sportski direktor rimskog tima Monchi izjavio je prije nekoliko dana da Džeko ostaje, te da nije istina da Roma traži njegovog nasljednika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zadovoljan sam Džekinim nastupima. Nadam se da može dugo ostati ovde i ne vidim razloga zašto ne bismo nastavili zajedno", kazao je Monchi.

Italijanski novinar Angelo Mangiante je ranije objavio da je 33-godišnji napadač na prodaju i da će Roma bivšeg igrača Manchester Cityja pokušati prodati za što više novca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
I "Ljubi Kadra" u kadru lol
0 1
Seva1956
Izmišljate priče. Nađite još koju šuplju !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti