Everton ga se želi riješiti, ali nema ponuda za Muhameda Bešića

Bez ikakvih poziva

Everton ga se želi riješiti, ali nema ponuda za Muhameda Bešića

M. Šljivak

Ekipa Evertona silno se želi riješiti bh. veznjaka Muhameda Bešića.

Odavno 27-godišnji veznjak nije u planovima Carla Ancelottija. Nije dobio ni minute ove sezone, a rukovodstvo kluba radi sve kako bi ga se riješilo.

Povezivao se Bešić u proteklim mjesecima sa škotskim velikanom Rangersima. Međutim, konkretnog interesa nije bilo, a Everton još uvijek nije dobio nijednu zvaničnu ponudu za bh. fudbalera.

Ni Bešiću se očigledno nigdje ne žuri. On ima ugovor do kraja godine i sedmičnu platu od 45.000 funti, što znači da će do isteka ugovora zaraditi nešto više od milion funti.

Neće biti nikakvo čudo ako Bešić do kraja odradi ugovor na Goodison Parku. I njemu ide u prilog što ponuda nema, mirno trenira i čeka rasplet situacije.

Ipak, u fudbalu se stvari razvijaju dosta brzo. Neće biti iznenađenje ako do kraja januara dođe neka ponuda, ali sve će na kraju zavisiti od Bešića i njegove želje za odlaskom.

On ima pravo da pregovara sa drugim klubovima od 1. januara. Sigurno je da ćemo Bešića gledati negdje drugo od narednog ljeta, a vidjet ćemo i gdje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bešić je od 2014. godine član Evertona. Nije se međutim previše naigrao u dresu Karamela. Mučile su ga povrede, a išao je i na posudbe u Middlesbrough i Sheffield United.

Za tim sa Goodisona je odigrao ukupno 56 utakmica.

Top Komentari

Ga_Zi_JA
A da ode u 56SENAL? Oni dobro placaju igrace koji NISU ni na TRIBINAMA..i svi bi bili sretni, i IGRAC, i navijaci 56SENALA iz BiH, a i Besic..Da ne pricamo o Muhamedovom OCU, njemu bi BAS GODILO...
2 10
Eduard
Jucer pisete kako ga zeli Glazgov, a danas da ga nece niko. Izvor informacija Avdo Avdic
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije