Zmajevi druga opcija: Hrvat javno priznao da želi igrati za BiH zato što nema mjesta među Vatrenim

Nakon što je ostvario sjajan transfer

Zmajevi druga opcija: Hrvat javno priznao da želi igrati za BiH zato što nema mjesta među Vatrenim

Admin Čaušević

Mnogo je fudbalera koji su rođeni ili vode porijeklo iz BiH, a radije pristaju da igraju za Srbiju ili Hrvatsku. A kada tamo nemaju mjesta "draga srca" se okrenu nastupima za bh. reprezentaciju.

Faruk Hadžibegić za nekoliko sedmica treba objaviti svoj prvi spisak otkako je preuzeo selektorsku poziciju. Prema najavama neće biti previše promjena, ali će sigurno biti i novih imena.

Nekoliko "dijasporaca" se odličnim igrama i naglim probojima u svojim klubovima nametnulo te zaslužuju pozive u A selekciju kako ne bi bili izgubljeni, prije svih to se odnosi na Benjamina Tahirovića iz Rome i Denisa Huseinbašića iz Koelna.

Svakako ne treba zaboraviti ni Saida Hamulića koji je odličnim igrama u Poljskoj ostvario transfer u Toulouse i predstavlja ozbiljnu napadačku opciju.

Jesenas je fudbalska reprezentacija BiH trebala igrati prijateljski meč sa Rusijom, na kraju je taj susret odgođen pa su izostali i pozivi nekim novim fudblerima.

Da se igrao susrer protiv Rusa za Zmajeve koje je tada vodio Ivaylo Petev bi vrlo vjerovatno debitovao defanzivac Danijel Lončar.

Oglasi

U razgovoru za hrvatske medije Lončar je priznao da je prikupio svu potrebnu dokumentaciju i da je bilo planirano da debiju protiv Rusa.

Međutim, ono što je zaparalo oči ili uši je činjenica da se ovaj 25-godišnji defanzivac odlučio za BiH čisto zato što nema mjesta u Hrvatskoj zbog prevelike konkurencije.

"Ambicija je i dalje prisutna. U Hrvatskoj je velika konkurencija pa sam posvećen nastupu za BiH na koji imam pravo zbog roditelja koji su rođeni tamo", rekao je dosadašnji fubaler Osijeka.

Lončar je prije nekoliko dana ostvario transfer u poljski Pogon. Otišao je za 400.000 eura, ali i dalje ne odustaje od reprezetnacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada je cilj izboriti se za mjesto u Pogonu, postati standardan i onda možemo pričati i o reprezentaciji. Idemo korak po korak", završio je ovaj fudbaler.

Trebaju li reprezentaciji BiH igrači kojim igranje za nacionalni tim naše zemlje nije prva opcija? To je svakako na struci da procijeni. Kod navijača odgovor i ne treba tražiti jer se već zna, a to je kategorično ne.

Top Komentari

SamoZrinjski
HRVATSKA svjetski viceprvak x1 3 na svijetu x2 redovno u samom vrhu fifa ljestvice redovno na svjetskim i europskim prvenstvima pishanje "velikana" BIH konstantna borba sa luxemburgom, maltom, finskom i sličnim nogometnim velesilama ...
6 13
hordas1987
Nije jedini ,i Misimovic je htio za Srbiju pa nije mogao pa onda moze i Bosna
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi