Bešićev veliki gubitak

Nestaje sa scene

Bešićev veliki gubitak

A. Čaušević

Prije šest godina tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu Muhamedu Bešiću se predviđala velika karijera. Nakon Mundijala je i krenulo u tom smjeru. Roberto Martinez ga je doveo u Everton, jedan od najstabilnijih engleskih timova. 

Bešić je i dalje član Evertona, međutim stvari nisu išle u smjeru u kojem se to očekivalo. Teške povrede koljena su veznjaka odvojile van terena na duži period, u međuvremenu otišao je i Martinez pa je fudbaler poznat po agresivnom načinu igre postao višak.

Na Goodison Parku su se smijenjivali treneri, ali Bešiću se situacija nije popravljala. Igrao bi samo u pripremnim mečevima ili bi u takmičarskim susretima dobijao minutažu na kašičicu.

Igrao je na posudbama u Sheffield Unitedu i Middlesbroughu gdje je znao zabiti i poneki gol, ali svaki povratak u Everton završavao se s istim epilogom, postajao bi višak.

Istovremeno bi dobijao pozive u reprezentaciju BiH i kada god bi bio spreman igrao bi, bez obzira ko je bio selektor, međutim proteklih mjeseci ostvario je veliki gubitak, možda i najveći u karijeri.

Ostao je bez reprezentativnog poziva, a nije uspio promijeniti ni klub. Dušan Bajević ga opravdano nije zvao za oktobarske mečeve jer iza sebe nema utakmica, dok je ostao u Evertonu gdje ga čeka samo treniranje, ali ne i igranje jer je očigledno da Carlo Ancelotti ne računa na njega.

Britanski mediji su ga povezivali sa odlaskom u Glasgow Rangerse, međutim Steven Gerard baš i nije bio zagrijan za njegov dolazak na Ibrox.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, nova sezona je Bešiću donijela i jedan novitet. Registrovan je pod brojem 30. Hoće li dobiti i priliku da obuče plavi dres popularnih Karamela? Iz trenutne perspektive to se čini teško izvodljivim.

Bešić je u septembru napunio 28 godina i nalazi se u najboljim fudbalskim godinama. Ugovor s Evertonom mu ističe na kraju sezone tako da će sljedeće ljeto za njega biti izuzetno važnu ukoliko želi da oživi karijeru i napravi pravi izbor. 

Top Komentari

Fareus1921
Prosječni igrač ovako za Alashkert,Slovan,Plzen...
2 15
Darkwood
Šteta stvarno. Jes da je agresivan i da ponekad nije sav svoj u glavi ali momak je znao odigrati dobro. Ne valja sad odma sve lose o njemu pričati. Meni ga je stvarno zao jer Mo u formi bi nama ko budali samar legao u repci...
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije