Šta će biti sa Muhamedom Bešićem?

Još dva dana za transfere unutar Engleske

Šta će biti sa Muhamedom Bešićem?

M. Šljivak

Muhamed Bešić odavno je otpisan kod Carla Ancelottija u Evertonu.

Iako je bh. veznjak dobio broj za novu sezonu (30), italijanski stručnjak na njegove usluge ne računa, a očekivalo se da će on napustiti Goodison Park do kraja prelaznog roka.

Ipak, to se nije dogodilo. Bešić je ostao u Evertonu, trenira sa ostatkom ekipe, te za sada nema informacija o eventualnom odlasku iz kluba.

Timovi unutar Engleske imaju još dva dana da sklope 'rostere' za ostatak sezone. Dozvoljeni su određeni poslovi unutar liga, pa bi se i Bešićevo ime moglo naći na listi fudbalera koji su promijenili klub.

Povezivao se bh. fudbaler sa Glasgow Rangersima. Steven Gerrard je ubrzo odbacio navode da dolazi u njihov klub, pa je ovaj transfer propao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izgledno je da će Bešić otići na posudbu u u Championship. Postoji određeni interes za njega, ali sve ćemo saznati u narednih 48 sati. Bešić može da bira između posudbe ili boravka na tribinama u narednom periodu. Do sada je pokazao da mu nije mrsko biti van konkurencije jer je plata u Evertonu ogromna i on je se ne želi odreći.

Podsjetimo, Bešić je proteklu sezonu proveo na posudbi u Sheffield Unitedu, a ranije je igrao i za Middlesbrough. Ugovor sa Evertonom mu važi do ljeta naredne godine.

Top Komentari

Hare
Napisali ste da ima 30 godina, a čovjek 92.god
2 6
Arnel925
Kad zamislim kako je Besic igrao na SP u Brazilu. Kontao sam 2020 da ce igrati u Real Madridu ili Juventusu. Everton mu je uništio karijeru
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti