Muhamed Mujić se oporavio i ima novi klub: Bio je velika nada bh. nogometa...

Ćiro ga hvalio, Musemića mnogo cijeni, a zbog Azmira Husića je ostao u Slobodi

Muhamed Mujić se oporavio i ima novi klub: Bio je velika nada bh. nogometa...

S. Mlaćo

Svojevremeno je Muhamed Mujić (32) bio velika nada bh. nogometa. Mnogo je obećavao, ali nije se to opravdalo.

Za uspjeh je potrebno da se poklope mnoge stvari. Nisu ga ni povrede zaobišle, ali još uvijek nije završio igračku karijeru. Sada je potpisao za Željezničar Jelovče, niželigaša iz Tuzlanskog kantona.

Najavljen je kao veliko pojačanje, a stiže nakon povrede zbog koje je izbivao sa terena. Nije Mujić sigurno zaboravio igrati, iako mu nogomet trenutno i nije u prvom planu.

"Prvo pojačanje pred nadolazeću drugu polusezonu je naš bivši igrač Mujić Muhamed. Muhamed nam dolazi kao slobodan igrač, jer je zbog povrede morao odsustvovati sa terena. Sada se potpuno oporavio i spreman je dati svoj maksimum u našem klubu!

U svojoj karijeri dugi niz godina je nastupao za Tuzlansku Slobodu, FK Olimpik Sarajevo, FK Budućnost Banovići, U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine i NK Mramor. Igra na poziciji klasičnog napadača te se nadamo da će postići mnogo golova za naš klub. Muhamede, dobro došao nazad!", stoji u objavi ovog kluba.

Mujića je kada je bio u najboljim igračkim godinama hvalio i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Oglasi

Mogao je tada sjajni napadač rano u inostranstvo, no zbog Azmira Husića ostao je u Slobodi. Ko zna šta bi sada učinio da se vrijeme može vratiti. U jednom od ranijih razgovora za SportSport.ba Mujić je govorio upravo o Ćiri, ali i Husrefu Musemiću te Azmiru Husiću.

"Ćiro je veliki trener. Njegove riječi su mi mnogo značile, bila mi je čast što me on trenirao. Najbolje sam sarađivao sa Husrefom Musemićem. Sjajan trener koji ne voli izgubiti. Nekih nesuglasica smo imali, ali to je sve bilo za moje dobro. Ipak, za mene je najbolji trener u državi. Jedini kojeg možeš dobro platiti, a da je sigurno da ćeš imati uvijek dobre rezultate".

Povezivao se sa Mujićem i sa FK Sarajevo, te FK Željezničar, sve je bilo spremno za korak više, a onda veliki transfer u inostranstvo.

"Bio sam na prekretnici, u najboljoj formi tada, ali samo radi Azmira Husića (tadašnjeg predsjednika FK Sloboda, danas počasnog predsjednika FK Tuzla City) sam ostao iako sam imao ponuda iz inostranstva", prisjetio se Mujić u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Kada je u pitanju njegov novi klub, on dolazi iz Gradačca, a osnovan je 1978. godine. Trenutno se takmiči u Knatonalnoj ligi TK i zauzima 14. mjesto od 16 klubova koliko ima u ligi.

U drugom dijelu sezonu vjeruju u mnogo bolje igre i mnogo bolji bodovni saldo.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi muhamed mujuc usto iz mezara velezova legenda fala na dviesta pedeset lajkeva velko priznanje fahro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi