Ivica Osim se pojavio na stadionu, klub poručio: Najljepša moguća stvar!

Nedavno je proslavio 80-ti rođendan

Ivica Osim se pojavio na stadionu, klub poručio: Najljepša moguća stvar!

S. Mlaćo
Ivica Osim nedavno je proslavio 80-ti rođendan, a za vikend ispunio želju čelnika Sturma.

Naime, Osim je sa tribina pratio duel Sturma i Salzburga (1:3), što su zabilježile i kamere.

Navijači Sturma presretni su bili kada su vidjeli Osima koji je nedavno najavio da će uskoro posjetiti i Sarajevo.

“Najljepši prizor. Trener stoljeća Ivica Osim bio je uživo na stadionu da vidi svoj Sturm”, napisali su iz Sturma uz Osimovu fotografiju sa tribina.

Das Schönste gestern: Jahrhunderttrainer Ivica Osim war live im Stadion, um seinen SK Sturm Graz zu sehen! 🖤

Posted by SK Sturm Graz on Sunday, May 9, 2021

Nedavno su i naviači Željezničara velikim vatrometom i bakljadom na stadionu Grbavicu obilježili rođendan najveće legende kluba.

Oglasi

I predsjednik Šturma Christian Jauk je za velikana bh. fudbala donio tortu na rođendan, ali i poseban album fotografija pod nazivom "80 godina - 80 fotografija."

"Ivica Osim je najuspješniji trener u historiji Šturma, odveo nas je u Ligu prvaka i osvojio najviše trofeja. Njegova impresivna ličnost i intelenkt su iznad fudbala", rekao je Jauk.

Fudbalsku karijeru Ivica Osim počeo je 1954. godine u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara, a za prvi tim debituje 1959. godine na utakmici protiv Proletera iz Osijeka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tokom igračke karijere nastupao je još za holandski Zwolle, te francuske klubove Strasbourg, Sedan i Valenciennes. Profesionalnu karijeru završio je 1978. godine u Strasbourgu

Kao trener vodio je Željezničar, Partizan, Panathinaikos, Šturm i Jeff United. Kao selektor vodio je selekcije Jugoslavije i Japana, gdje mu je karijera okončana 2007. godine zbog moždanog udara.

Top Komentari

Sarbit2019
Dosao da vidi sta se moze odnjeti sa stadiona u Gracu jer su sa geybavice sve odnjeli kablove,pomocni...itd.
1 27
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Sretan rodjendan prvom osudjenom i dokazanom igracu i treneru koji je ucestvovao u namjestanju utakmica Ivici Osimu!
2 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi