Trako iz FK Sarajevo odlazi na posudbu kod bivšeg trenera bordo kluba
Trako se ove polusezone nije naigrao, pa mu je posudba sigurno dobra opcija

Sigurno da mu posudba može jako dobro doći

Trako iz FK Sarajevo odlazi na posudbu kod bivšeg trenera bordo kluba · Saznajemo

Samir Mlaćo

Nekoliko nogometaša FK Sarajevo na posudbu će ove zime. Tako je odlučio stručni štab u dogovoru sa nogometašima za koje je svakako mnogo bolje da imaju minutažu u drugim klubovima, nego da polusezonu provedu na klupi ili na tribinama.

Samir Zeljković je već dogovorio posudbu u Uzbekistan, dok će na posudbu i defanzivac Muharem Trako.

Kako saznaje SportSport, Trako će u Makedoniju i to u ekipu Sileksa, trenutno četvrtoplasiranu momčad Prve lige Makedonije, elitnog ranga te zemlje.

Ovu ekipu predvodi bivši šef struke FK Sarajevo Aleksandar Vasoski. Vasoski poznaje mladog defanzivca i vjeruje da može biti pojačanje u borbi za sami vrh tabele, a i sam 20-godišnjak imat će priliku da se okuša u novom izazovu.

Vasoski je Koševo napustio nakon remija sa FK Željezničar (1:1) 10.05.2022. godine                                                                                                                        

Saznajemo da će se uskoro priključiti u novom klubu i saradnja će biti ozvaničenja do kraja sezone.

Trako je u FK Sarajevo stigao kao omladinac FK Mladost Doboj Kakanj, a ove polusezone upisao je pet nastupa u tri takmičenja. U prvenstvu je nastupao protvv Sloge, Posušja i Borca, te je i za njega sigurno bolje da pronađe klub u koiem će imati priliku da se pokaže, a mnogi vjeruju da ima kvalitet, ali za to je svakako posebno kao mlađem nogometašu potrebna i mnogo veća minutaža.

Oglasi

Većinu mečeva ove polusezone proveo je na klupi, a sigurno će sa većom minutažom u Makedoniji i dodatnim razvijanjem u svakom smislu, ozbiljno se nametnuti stručnom štabu FK Sarajevo za budućnost.

Trako je prošao i sve omladinske selekcije naše reprezentacije do juniora.

Nedavno je odlasku na posudbu nekoliko igrača najavio i sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić

Do sada smo doveli pet igrača, dva golmana i tri igrača. Možda se mogu desiti još jedan ili dva dolaska, možda isto toliko odlazaka. Nećemo ići mnogo na promjenu ekipe, nema smisla, do sada smo napravili puno dobrih stvari i do ljeta ćemo probati napraviti pravu ekipu, a onda ćemo vidjeti. Zeljković odlazi na posudbu, u tom smjeru idu Trako i Mulalić. Naravno da se za igrače koji nisu u prvom planu gleda rješenje da idu igrati", kazao je Ibričić, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tu su od ranije Balta i Šerbečić, i za njih se traži rješenje, također i Mario Vrančić. Pokušavamo da nađemo rješenje da su svi zadovoljni. Jer, iskreno, treba razumjeti i trenere. Ne može se raditi sa 30 igrača, ne može ih više od 11 igrati. Želimo biti fer i prema njima, dali smo im mogućnost da nađu sredinu gdje će više igrati. To je tako u ovom poslu."

Očekuje se da će na posudbu i Besim Šerbečić, te Enedin Mulalić, dok je neizvjestan status Marija Vrančića koji ima kvalitetan ugovor, a prema viđenom nije u planovima stručnog štaba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Sila moc od kluba. 10 igraca na posudbi vise ni ne znas u koju zemlju. Ovi amateri ostali jedva u nasu ligu posudbu posalju
0 1
Ham0
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi