Muharemović, Seferović i Hasanović nisu uspjeli: Dalian ispao iz Druge lige
Iako su slavili neke važne pobjede na kraju nisu uspjeli osigurati ostanak u Drugoj ligi

Završena sezona

Muharemović, Seferović i Hasanović nisu uspjeli: Dalian ispao iz Druge lige

S. Mlaćo

Završena je još jedna sezona u Drugoj ligi Kine, a Dalian Transcend na čijoj klupi su sjedili Dželaludin Muharem,ović i Almir Seferović nažalost je ispao u niži rang.

Ekipa naših stručnjaka tokom cijelog toka prvenstva borila se za goli život. U jednom trenutku se činilo i da će uspjeti izbjeći ono najgore, no serija loših rezultata u finišu im je presudila.

Dalian Transcend je tako završio na pretposljednjem mjestu sa 28 osvojenih bodova, te će naredne sezone igrati u trećem rangu.

Za Dalian je u protekloj sezoni nastupao i nekadašnji član mlade reprezentacije naše zemlje Eldar Hasanović.

Meizhou Haka koju je sa klupe do sredine drugog dijela prvenstva predvodio bh. stručnjak Rusmir Cviko završila je na devetom mjestu sa 40 osvojenih bodova. 

Iako su u trenutku Cvikinog odlaska bili udaljeni samo četiri boda od mjesta koje vodi u elitni rang takmičenja, fudbaleri Hake su na kraju sezonu okončali sa čak 13 bodova manje od drugoplasiranog Shenzhena.

A,da se igralo još koje kolo vjerovatno bi i njihov ostanak u ligi došao pod znak pitanja s obzirom da su od 14. mjesta koje vodi u razigravanje na kraju ostali udaljeni šest bodova.




Top Komentari

Meazza
Bas me cudi,sve zvucna trenerska imena.....
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi