Sporazumno se razišli Cviko i Meizhou Hakka

Nakon osam mjeseci

Sporazumno se razišli Cviko i Meizhou Hakka

A. Beganović

Bosanskohercegovački stručnjak Rusmir Cviko i kineska Meizhou Hakka sporazumno su raskinuli saradnju.

Cviko je Hakku preuzeo pred početak aktuelne sezone, a pred njim su čelnici kluba postavili jedan uslov i to ostanak u prvoligaškom društvu.

No, od samog početka sezone Cviko je s Hakkom bilježio sjajne rezultate i bio je u samom vrhu tabele, pa je ekipa kojoj je predviđana borba za goli život postala ozbiljan konkurent za ulazak u društvo najboljih.

No, u posljednja tri susreta sreća nije bila saveznik pomenutog kluba i bosanskoherceghovačkog stručnjaka. Upisali su tri poraza ali i pored toga još uvijek se nalaze pri samom vrhu tabele djeleći četvrto mjesto sa Shijiazhuangom uz osvojena 32 boda. Pet manje od drugoplasiranog Zhejiang Greentown s tim da je Hakka sa 27 osvojenih bodova najbolja domaća ekipa prvenstva.

"Sporazumno smo se razišli i to kao prijatelji. Mislim da smo kada se sve sabere i oduzme napravili dobar posao. Malo nas je sreća napustila u posljednje vrijeme ali tako je to u fudbalu. Ipak, od kluba kojem je predviđana borba za ostanak cijelu sezonu smo u vrhu tako da ne mogu biti nezadovoljan. Malo nam se i vizije nisu poklapale jer sam ja nakon dobrog ulaska u sezonu smatrao da možemo biti ozbiljan kandidat za ulazak u Super ligu", istakao je Cviko za SportSport.ba.

"Malo ću odmoriti, imam na svom stolu konkretnih ponuda, no ipak ću odmoriti i onda dobro odvagati. Želja mi je voditi ambiciozan klub i zbog toga moram dobro razmisliti prije nego se odlučim gdje ću nastaviti karijeru", zaključio je Cviko koji je ove sezone izabran i za trenera mjeseca Prve lige i kojeg jako cijene u ovoj dalekoj zemlji.

Top Komentari

milivoje
Dodji sa Bravom u Olimpic!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi