"Uskoro ćete zastavu Turske vidjeti u Londonu"
Foto - Yeni Safak

Turski biznismen želi Chelsea

"Uskoro ćete zastavu Turske vidjeti u Londonu"

Midhat Šljivak
Teme:

Turski biznismen Muhsin Bayrak poslao je ponudu Romanu Abramovichu za ekipu Chelseaja.

Kontroverzni ruski tajkun nakon 19 godina je zbog sankcija Velike Britanije odlučio prodati londonski klub, a interes za kupovinu kluba je ogroman.

Ako je suditi prema informacijama iz Turske, turski biznismen Muhsin Bayrak, spreman je kupiti Chelsea i pregovori su navodno već počeli.

"Pregovaramo o kupovini Chelseaja s advokatima Romana Abramovicha. Trenutno smo u pregovorima, ali uskoro ćete zastavu Turske vidjeti u Londonu", rekao je Bayrak za list Yeni Šafak i dodao je:

"Ponuda je na stolu. Zbog situacije s Rusijom i Ukrajinom, on želi većinu novca prebaciti u Tursku. Uskoro planiramo potpisati ugovor", istakao je Bayrak.

Oglasi

Muhsin Bayrak je turski bogataš koji je direktor AB Holding grupe. Dolazi iz porodice koja je jedna od najvažnijih u Turskoj i vlasnici su brojnih biznisa.

Podsjetimo, Roman Abramovich je 2003. godine stigao u Chelsea i ovaj je tim učinio jednim od najboljih timova svijeta, te je osvojen 21 trofej u tom periodu.

Njemu je također veoma teško što je morao napustiti klub u koji je uložio mnogo truda i novca.

"Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Sad sam odlučio da ga prodam", rekao je Abramovich i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerujem da je ovo u najboljem interesu kluba, navijača, uposlenika, kao i klupskih sponzora i partnera. Nikad mi nije bilo stalo do novca već sam imao iskrenu strast za igru i klub. Ovo je bila teška odluka za mene, ali vjerujem da je u najboljem interesu za klub".

"Nadam se da ću biti u mogućnosti da se oprostim od svih vas. Bila je privilegija biti dio Chelseaja i ponosan sam na sve uspjehe. Chelsea i navijači će mi uvijek ostati u srcu".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
ahahahhahahahahahah hahahahahahahahahaha hahahahahaah ovaj nema ni novac da kupi zeljeznicar a ne chelsea
2 10
Malmi_Suomi
A što Rus može a Turčin ne može? Koja je to diskriminacija??? Možda Srbijanac može pa bi vam valjao kao Šolak što je kupio Southempton?! Eeeee baliye baliye a i ostali... Fujjjj
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi