Mujakić o crvenom kartonu: Napravio sam pametan potez

Bh. štoper debitovao na Poljudu

Mujakić o crvenom kartonu: Napravio sam pametan potez

A. Čaušević

Nihad Mujakić je za 109. rođendan Hajduka odigrao prvi zvanični meč za splitski klub. 

Hajduk je na punom Poljudu pobijedio Lokomotivu s minimalnih 1:0, a Mujakić je zbog crvenog kartona morao ranije pod tuš.

Talentovani štoper je pocrvenio u 86. minuti nakon što je spriječio protivnika u izglednoj šansi za postizanje gola. U izjavi za klupsku stranicu kazao je kako je napravio potez.

"Sretan sam što smo pobijedili i usrećili navijače. Ja sam sa Balkana znao sam šta me čeka na Poljudu, tako da sam se spremio za ovu utakmicu."

"Najbitnija su tri boda, crveni će proći, mislim da je to bio pametan potez. Jednostavno nismo imali drugog izbora i sačuvali smo bodove", rekao je Mujakić.

Splitski Bijeli su drugi dio sezone započeli s dva vezana trijumfa, ali se kako Mujakić kaže tu nemaju namjeru zaustaviti.

"Ova taktika odgovara stilu igrača koji su u ekipi, svi igrači svaki može dobiti šansu i iskoristiti priliku. Sretni smo s pobjedama, ali tu ne stajemo."

Imao je ovaj 21-godišnjak na Poljudu i specijalne navijače iz "svog" Sarajeva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Tu su bili otac, mama, brat, njegova supruga i djevojka. Dolazit će svaku utakmicu. Sarajevo je tu blizu. Tri i pol sata vožnje", kazao je Mujakić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kimi.R.
Šteta velika što nisi ostao u F.K.Sarajevo jer dobar si momak i dobar igrač. Ali u svakom slučaju sretno momčino kada već nisi mogao ostati u F.K.S onda budi sretan negdje drugo.
7 2
Ende
Brat mu je legenda, dosao na utakmicu sa suprugom i djevojkom... kakav kralj :D
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi