Mujakić se predstavio Splićanima: Uzor? Torlak!
Foto: HNK Hajduk

Bh. fudbaler odlično prihvaćen

Mujakić se predstavio Splićanima: Uzor? Torlak!

Hajduk iz Splita dovođenjem Nihada Mujakića je popunio rupu u rosteru na štoperskoj poziciji.

Nakon što je Oleksandr Svatok otišao u Dnipro, na Poljudu su intenzivno tragali za novim, kvalitetnim, defanzivcem, a između nekoliko imena na kraju su se odlučili upravo za mladog bh. fudbalera. 

Mujakić je na Poljud došao iz Belgije, tačnije iz Kortrijka u kojem se proteklih mjeseci nije naigrao, a nakon što za godinu i pol istekne posudba, imat će Splićani i opciju da ga otkupe.

Bivšeg fudbalera Sarajeva već su odlično prihvatili u Splitu i, ako se po jutru dan poznaje, mogao bi biti od velike koristi Hajduku u nastavku sezone.

"Šta znam o Hajduku? Da je velik klub, ja bih rek'o ravan Sarajevu koji je naš najveći klub u BiH. Osvojili smo lani duplu krunu, pa bi bilo lijepo da i Hajduk sad sa mnom osvaja. Znam da sam doveden da pobjeđujemo, uzimamo trofeje što je velika ambicija. A davanje sto posto svojih mogućnosti, to je obaveza", rekao je Mujakić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako je o Hajduku dosta stvari znao od ranije.

"I tata mi je mnogo pričao o Hajduku. Rekao mi je da su tu bili mnogi veliki igrčai i da je Hajduk pojam iz bivše države. Bila su ona braća u Hajduku... Kako se zovu? Vujovići? E, da."

I ranije je imao priliku dolaziti u Split.

"Jesam, igrao sam na omladinskim turnirima za Sarajevo uokolo Splita, a igrali smo i u Poljudu. To je posebno mjesto gdje se želim afirmirati. Velik iskorak za mene u karijeri. Znam da je u Hajduku sjajne stvari ostvario Ibričić i to je također utjecalo na mene."

I ranije je bilo priča da bi mogao karijeru nastaviti u Hajduku.

"Bili su neki kontakti i pregovori, ali se tada nisu dogovorili, prije godinu i pol. Onda sam otišao u Kortrijk. Tamo nisam 'kliknuo' s trenerom, odnosno imali su već iskusne stopere ispred mene. Onda sam zaigrao jednu utakmicu i tu, iskreno rečeno, nisam bio dobar. I tako sam ostao na ledu."

Potražite više informacija na temu HNL:

A otkrio je i ko su njegovi uzori u svijetu fudbala.

"Sedin Torlak. Ako baš ne znate, on je legenda Sarajeva, naš pojam i kapiten kluba. A u inostranstvu nekad Paolo Maldini mi je idol. Ljevak, može igrat i lijevog beka", rekao je, između ostalog, Mujakić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Torlak uzor,oj Allahu,spakuj sine stvari,i otpepaj iz Splita.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti