Muke Stare dame u Veroni, ali borbeni Chievo je pao
Uz dosta muke je aktuelni prvak slavio novi trijumf (Foto: EPA)

Juve slavio

Muke Stare dame u Veroni, ali borbeni Chievo je pao

M. Šljivak

Juventus je u 22. kolu Serije A gostovao u Veroni kod ekipe Chieva i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 2:0. Stara dama je uz dosta muke došla do pobjede i tri boda koja ih ostavljaju odmah iza leđa ekipe Napolija.

Nije Juve blistao večeras. Ipak, tim Maxa Allegrija i kad ne igra dobro pobjeđuje, što je bio i večeras slučaj na izuzetno teškom gostovanju u Veroni.

Igrači Chieva su najveći krivci što su Bianconeri na kraju slavili. U 37. minuti meča Bastien dobija drugi žuti karton i sudija Fabio Maresca mu pokazuje put u svlačionicu.

Nije Stara dama uspijevala da iskoristi prednost igrača više, da bi u 62. minuti Chievo ostao i bez Cacciatorea. Nesportski gest ovog fudbalera vidio je Maresca i pokazao je domaćem fudbaleru direktan crveni karton.

Pet minuta nakon drugog iskjučenja Juventus je poveo. Mrežu Chieva pogađa Sami Khedira za prednost od 0:1.

Do kraja je Juve završio posao. U 88. minuti konačan rezultat od 0:2 postavio je Gonzalo Higuain.

Miralem Pjanić je u dresu tima iz Torina odigrao kompletan meč.

Serie A, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Juventus 0:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi