Mulahusejnović: Najljepši osjećaj je postići gol u dresu reprezentacije
Mulahusejnović je nakon sjajnih utakmica u svom klubu postao i mladi reprezentativac, a uspio je postići i prvijenac u dresu nacionalnog tima.

Mladi reprezentativac BiH se nada novim golovima u dresu Maribora

Mulahusejnović: Najljepši osjećaj je postići gol u dresu reprezentacije · Intervju

E. Oštraković

Kao mali dječaci, većina nas je sanjala da nekada postanemo profesionalni nogometaši. Igrao se tada nogomet na ulicama, a pri postignutim golovima izgovarala su se imena poznatih fudbalera te su se pokušavale kopirati proslave pogodaka. 

Naravno rijetki su uspjeli ikako zaigrati i jednu utakmicu za neki nogometni tim, a tek oni najsretniji i naravno oni koji su posjedovali najveći talenat uspjeli su potpisati i profesionalne ugovore. Jedan od tih momaka koji je od malih nogu "živio" nogomet je Nardin Mulahusejnović.

Nardin je svoje prve nogometne korake napravio u NK Bratstvo, prošao je sve omladinske kategorije tog tima a u juniorskim danima upisao je i prvi nastup za seniore Bratstva.

"Da, moji prvi seniorski koraci bili su u mom matičnom klubu NK Bratstvo. Upisao sam ih još kao mlađi junior, a zatim sam se trudio i želio da što prije zaigram za seniore kao starter, što je nakon par mojih golova za prvi tim i ostvareno. Ljudi iz kluba su me stavljali u prvi plan nekoliko utakmica i to mi je mnogo značilo. Postigao sam nekoliko važnih pogodaka koji su ekipi donijeli bodove, a tada nam je to najviše znacilo. Zaista to je bilo prelijepo iskustvo koje nikada neću zaboraviti, jer tu je sve počelo."

Sjajnim igrama u Bratstvu, Mulahusejnović je na sebe skrenuo pažnju najvećih klubova iz naše države, a na kraju se odlučio na prelazak u Zrinjski.

"Zrinjski je više puta bio prvak naše države. To je klub koji je najbolji u zadnjih par godina u nasoj državi i sigurno da je to jedno prelijepo iskustvo. Za mene lično to je bio veliki korak jer sam naučio dosta toga u tom klubu i imam prelijepo sjećanje na klub i grad."

Rijetko ko je mislio da će tako mlad igrač dobiti šansu da zaigra u prvom timu Zrinjskog ali on je dokazao svoj talenat, te je dobio šansu za debi i u Premijer ligi BiH ali i u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Da, bilo je to dosta dobro, jer sam došao kao mlad igrač, tačnije završni junior i trebalo se sigurno dobro nametnuti da bih dobio povjerenje tadašnjeg šefa stručnog štaba, Blaža Sliškovića, o kojem imam sve najbolje reći, jer dosta toga i kroz treninge i kroz razgovore mi je bilo super za naučiti i razmisliti o svemu. Bilo je minutaže ali ne dovoljno koliko sam želio i mislio da mi je potrebno da igram dosta više za moj napredak. Ipak drago mi je da sam tu debitovao i u Premier ligi i kvalifikacijama tada za Ligu prvaka i to sigurno zauvijek ostaje u mom sjećanju."

U potrazi za većom minutažom Mulahusejnović se odlučio na odlazak na posudbu u GOŠK. Ispostavilo se da je taj potez bio pun pogodak.

"Sigurno da mi je taj potez najviše godio jer sam sjajnim igrama u GOŠK-u izborio i status mladog reprezentativca naše zemlje, što svaki igrač sanja. To je naravno velika čast i privlegija, a do toga ne bi došao da nisam imao kontinuitet. GOŠK je bio super jer sam mogao da napredujem i igram i izabrao sam to jer sam znao da šef Dudić radi ispravno i vjerovao sam u sebe i želio da napredujem, a on je bio uvijek tu za nas i naš rad i razvoj."

Nakon povratka sa posudbe, potpisao je novi ugovor sa Zrinjskim, ali onda je stigla ponuda Maribora.

" Tako je, to se desilo dok sam bio na pripremama. Taj dio posla obavlja moj menadžer, koji je i obavio sve potrebno oko prelaska u Maribor."

Prokomentarisao je i razliku između Premijer lige BiH i Slovenske lige.

"Sigurno da ima velike razlike. Prije svega infrastruktura u Sloeveniji je na zavidnom nivou u odnosu na nas. Oni igraju i teže evropskom fudbalu što se i vidi po njihovim rezultatima. Maribor je prije svega jedan od najavećih klubova u regionu tako da tamo imam dosta za naučiti i napredovati. Ima dosta stavri koje mi ovdje uopšte ne radimo i ne obraćamo pažnju na to, tako da ta razlika postoji."

Velika čast svakom igraču je obući dres sa nacionalnim grbom, a tek postići pogodak u tom dresu, neprocjenjivo.

"Vjerujte mi da nema nista ljepše od postizanja golova. Za mene je to najveća sreća koju osjetim u tom trenutku, a posebno kada je riječ o reprezentaciji. To je nešto posebno i nešto sto uvijek pamtiš i težiš ka još većem broju pogodaka a iskreno se nadam da će ih još više i biti."

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Na kraju razgovora Mulahusejnović je rekao šta očekuje u nastavku sezone.

"Fokusiran sam samo na Maribor. Sada dolaze pripreme i bitno je to dobro obaviti i proći bez povreda, kako ja tako i svi moji saigrači. Samo tako, predanim radom i trudom, mogu se nadati novim nastupima, golovima i pobjedama", završio je Mulahusejnović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi