Mulahusejnović napušta Zrinjski, transfer dogovoren

Na pragu prelaska u Maribor

Mulahusejnović napušta Zrinjski, transfer dogovoren

Iako je sa Zrinjskim nedavno dogovorio produženje saradnje, mladi napadač Nardin Mulahusejnović, po svemu sudeći, neće ostati u redovima bh. prvaka.

Nije tajna da za ovim mladim reprezentativcem Bosne i Hercegovine vlada veliko interesovanje na tržištu. Proteklih mjeseci Mulahusejnović se dovodio u kontekst sa nekoliko klubova, no čini se kako je u borbi za njegov potpis kao pobjednik izašao slovenački Maribor.

Mediji iz Slovenije prenose kako su Maribor i Zrinjski postigli dogovor oko Mulahusejnovića, a prema nezvaničnim informacijama, ovaj 20-godišnji napadač će potpisati uskoro četverogodišnji ugovor i tako povećati bh. koloniju na Ljudskom vrtu. 

Mulahusejnović se kao član Zrinjskog vodi od ljeta 2017. godine kada je stigao iz Bratstva, međutim u dresu s lentom se nije naigrao. U prvom dijelu sezone je opisao pet nastupa, da bi potom polusezonu proveo u GOŠK-u, gdje je sa sedam postignutih pogodaka bio jedan od najboljih fudbalera.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

S obzirom na važeći ugovor, određeni novčani iznos od transfera Mulahusejnovića bi trebao inkasirati i Zrinjski. 

Top Komentari

Kai Kaii
poigrao malo u gosku i kobejagi odmah igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi