Muller nakon "izbacivanja" iz Elfa: Ljut sam zbog načina na koji se to desilo

Selektor više ne računa na iskusnog ofanzivca

Muller nakon "izbacivanja" iz Elfa: Ljut sam zbog načina na koji se to desilo

Jučer je u javnost puštena informacija da je selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low odlučio "izbaciti" trojicu iskusnih igrača iz Elfa.

Nijemci su odlučili podmladiti reprezentaciju, a selektor je odlučio da za iskusni trojac Bayerna (Thomas Muller, Matts Hummels, Jerome Boateng) više nema mjesta u državnom timu.

Ovakav postupak selektora Njemačke dobro je iznervirao sve u Bayernu. U bavarskom velikanu smatraju i da je Low mogao izabrati bolji trenutak i način da Hummelsa, Boatenga i Mullera "razriješi dužnosti".

Iskusni ofanzivac Thomas Muller je odlučio javno progovoriti o čitavoj situaciji.

"Naravno da sam bio iznenađenj objavom selektora... Selektorov posao je da donosi odluke iz sportskog segmenta i to ne dovodim u pitanje. Više sam ljut zbog načina na koji se to desilo... Matts, Jerome i ja smo i dalje sposobni da igramo na najvišem internacionalnom nivou", istakao je Muller, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iza nas su duge i uspješne karijere sa nacionalnim timom i mislim da nije dobro što su prefabrikovane objave saveza objavljene samo par trenutaka nakon što smo uopšte saznali za selektorovu odluku. Ovo nema nikakve veze sa poštovanjem... Uvijek sam bio ponosan kada sam nosio državni dres, davao sam sve od sebe i sada želim da se zahvalim navijačima na podršci, bilo je sjajno."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi