Loew prekrižio Bayernov trojac, Rummenigge i Salihamidžić mu nisu ostali dužni!

Ne stišava se bura

Loew prekrižio Bayernov trojac, Rummenigge i Salihamidžić mu nisu ostali dužni!

Ne stišava se bura u njemačkoj javnosti nakon što je selektor ove reprezentacije Joachim Loew odlučio da prekriži tri imena.

Podsjetimo, Loew je u nove kvalifikacije za Euro odlučio da uđe bez Matsa Hummelsa, Thomasa Mullera i Jeroma Boatenga koji su očito zauvijek prekriženi sa njegovog spiska.

To je teško palo čelnim ljudima minhenskog Bayerna koji su se danas oglasili. U zajedničkom saopštenju Hasana Salihamidžića i Karla-Heinza Rummeniggea smatra se kako je selektor njemačke trebao ranije saopštiti ovu odluku.

"Smatramo da su tajming i okolnosti objave vrlo upitni, kako za igrače, tako i za javnost. Posljednja utakmica njemačke reprezentacije igrala se 19. novembra 2018., prije tri i pol mjeseca", navodi se u njihovom saopštenju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, odluka Loewa da iz reprezentacije izbaci tri velike zvijezde izazvala je brojne komentare, ali on očigledno smatra kako je došlo vrijeme za promjene nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti