Mundo Deportivo biranim riječima o dolasku Pjanića: Objasnili zašto je Miralem bolji od Arthura

Činjenice su tu

Mundo Deportivo biranim riječima o dolasku Pjanića: Objasnili zašto je Miralem bolji od Arthura

E. Oštraković

Uprava Barcelone odlučila se na dovođenje Pjanića i prodaju Arthura Mela u Juventus, a u Španiji se odmah otvorila velika rasprava.

Naime, nikome nije bilo jasno zašto Barcelona pušta igrača koji ima 23 godine, kako bi dovela nekog ko ima 30 godina.

Novinari Mundo Deportiva odlučili su da objasne zašto je to urađeno, te su iznjeli nekoliko činjenica koje idu u prilog Miralemu Pjaniću.

Prvo i osnovno je to da je Barcelona dovođenjem Pjanića dovela nevjerovatnog organizatora igre, sa savršenom preciznošću kada je riječ o organizovanju igre i razbijanju protivničkih linija.

Nakon toga, novinari Mundo Deportiva, naveli su i to da Pjanić može pokriti poziciju na kojoj trenutno nastupa Busquets, a to je jako zahtjevno.

Još jedna pozitivna stvar, trebalo bi biti to što će De Jong imati dosta više prostora, jer će Pjanić sada biti organizator igre.

Naime, De Jong će imati više prostora u igri prema naprijed, što u ovoj sezoni nije bio slučaj, jer se morao vraćati nazad po loptu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić voli loptu, ne sakriva se po terenu, nego je uvijek tu, uvijek se nudi i želi da diktira igru svoje ekipe.

Novinari Mundo Deportiva izdvojili su i Pjanićev sjajan način izvođenja slobodnih udaraca, te su sigurni da je Messi dobio dobrog rivala kada je riječ o slobodnjacima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
messi je gori od ronalda sto se tice slobodnjaka, lik hoce bas iz svakog moguceg uglja da puca po golu, pjanke nece moci ni nabacivati korner
6 5
luks-02
Vreme če pokazati ko je bolji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi