Mundo Deportivo: Englezi obavijestili ostale da napuštaju Superligu

Mundo Deportivo: Englezi obavijestili ostale da napuštaju Superligu

E. Škorić

Prema pisanju španskog lista Mundo Deportivo, velika engleska šestorka objavijestila je ostale učesnike Superlige da istupa iz iste.

Borba za po mnogima spas nogometa traje posljednjih nekoliko sati. Iako je prije samo manje od 48 sati stigla udarna vijest o tome da 12 je bogatih i velikih klubova osnovalo Superligu, ona je već na izdisaju. S obzirom na sve, teško da će ideja biti realizovana.

Engleski klubovi su pod velikim pritiskom i navijača i cijele javnosti na Otoku odlučili da odustanu od Superlige. Manchester City je to zvanično objavio, a istog stava su i Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool i Tottenham.

Kako je objavio Mundo Deportivo, klubovi sa Otoka su saopštili večeras ostalim učesnicima Superlige da nemaju namjeru biti dio te priče. MD također navodi da je do engleskih klubova stigla i UEFA-ina ponuda. UEFA je obećala pomoći tim klubovima na sve načine, samo da odustanu od nastupa u Superligi.

Isti medij navodi da UEFA nije kontaktirala Real Madrid, Atletico i Barcelonu, svjesna da je uporište Superlige upravo u Madridu, što i ne čudi jer je predsjednik Reala Florentino Perez ujedno predsjednik Superlige.

Premijer Velike Britanije Boris Johnson podržao je odluku engleskih timova da se povuku.

Oglasi

"Odluka Chelseaja i Manchester Cityja je - ako se potvrdi - apsolutno ispravna i pohvalio bih ih zbog toga. Nadam se da će njihov primjer slijediti i drugi klubovi uključeni u Superligu".

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin također je izrazio veliko zadovoljstvo što se sve to desilo, a čini se da mu je laknulo jer bi sad UEFA i njena takmičenja mogla da opstanu.

"Presretan sam što se Manchster City vraća nazad u evropsku nogometnu porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju. City je pravo blago za nogometnu igru i oduševljen sam što ću raditi sa njima za bolju budućnost".

Igrači Liverpoola su bili protiv Superlige, a zajednički stav iznio je kapiten Jordan Henderson.

"Ne sviđa nam se (Superliga) i nismo željeli da se desi. Ovo je naš zajednički stav. Naša posvećenost Liverpoolu i njegovim navijačima je apsolutna i bezuslovna. Nikada nećeš hodati sam".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neki igrači engleskog Cityja poput Raheema Sterlinga ili Aymerica Laportea su ismijavali Superligu, nakon što je City potvrdio da neće biti dio njen.

Top Komentari

ArmiNN
United prije 3min objavio sluzbeno da ne učestvuje u SuperLigi, tjt
1 2
AsmirM
Ovo je bila lovacka da izvuku pare od UEFE i dobice ih sace kesu da odrijese
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi