Muntari: Problem rasizma ne zanima FIFA-u i UEFA-u

Fudbaler Pescare smatra da je štrajk razumno rješenje

Muntari: Problem rasizma ne zanima FIFA-u i UEFA-u

D. Rakanović

Fudbaler Pescare Sulley Muntari izjavio je da je štrajk razumno rješenje kako bi se stalo na putu rasizma u fudbalu. 

Prije desetak dana Muntari je napustio teren prije kraja utakmica protiv Cagliarija nakon što glavni sudija nije imao sluha za njegove molbe da zaustavi utakmicu zbog rasističkih uvreda. 

“Zapravo sam ih sažaljevao jer zapravo mi nisu ušli pod kožu, moju divnu kožu. Ako se desi ponovo danas, sutra, na slijedećoj utakmici, ponovo ću izaći. I drugima bih to preporučio“, rekao je Muntari, prenosi BBC. 

Fudbaler iz Gane je prvobitno bio suspendovan, ali poslije brojnih apela i negativnih kritika fudbalskog svijeta disciplinska komisija Italijanskog fudbalskog saveza je ukinula suspenziju. 

“Problem rasizma ne zanima FIFA-u i UEFA-u, oni rade samo stvari koje ih interesuju, koje misle da su dobre za njih. Da jesu zainteresovani za ovo, odmah bi uskočili. Govori se o tome sedmicu-dvije i onda svi zaborave“, rekao je Muntari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na pitanje da li je i štrajk rješenje, Muntari je rekao da je to razumna ideja.

“Ako se rasističko zlostavljanje nastavi, onda naravno da nisi u pravom stanju svijesti da igraš i samo izađeš. Zašto i igramo fudbal? Iz zabave, iz ljubavi, ali ako toga nema, šta onda radimo? Rasizam je svuda i postaje sve gore, tretirali su me kao kriminalca. to se događa na svakoj utakmici“, rekao je Muntari, prenosi BBC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi