Haos u Sloveniji - Navijači Maribora gađali igrače eskplozivnim napravama, pet fudbalera povrijeđeno

Utakmica je prekinuta

Haos u Sloveniji - Navijači Maribora gađali igrače eskplozivnim napravama, pet fudbalera povrijeđeno

E. Oštraković

Utakmica između Mure i Maribora prekinuta je pri vodstvu gostujuće ekipe od 2:0, a razlog je ponašanje navijača gostujuće ekipe.

Navijači Maribora odlučili su da u drugom poluvremenu naprave prekid utakmice, a na kraju bi im se sve moglo obiti o glavu.

Gostujući navijači ubacivali su razna pirotehnička sredstva na teren i napravili su pravi haos u kojem je povrijeđeno pet domaćih fudbalera.

Utakmica je prekinuta kratko, a nakon toga je sudija David Šmajc u dogovoru sa delegatom Vladom Močnikom odlučio da skroz prekine utakmicu.

Tražio je delegat utakmice da navijači napuste tribinu i da se utakmica nakon toga nastavi, ali navijači Maribora su to odbili.

Na molbu spikera da napuste tribinu navijači su odgovorili sa ubacivanjem još više pirotehničkih sredstava, tvrde slovenski mediji.

Oglasi

Razlog za ovo ponašanje gostujućih navijača navodno je nezadovoljstvo što su od domaćina dobili samo 150 ulaznica, a nakon što su tražili još taj zahtjev je odbijen.

Pet igrača domaće ekipe koji su se zagrijavali pored aut linije je povrijeđeno, ali stepen povreda nije poznat.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Sve zanima kakav će biti epilog jer su gosti imali prednost, ali su njihovi navijači skrivili prekid utakmice.

Svi predpostavljaju da će scenario biti takav da će Mura za zelinim stolom dobiti pobjedu od 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi