Josip Iličić nakon derbija s Olimpijom otpisan iz Maribora zbog bizarnog razloga!

Legendi nikako ne ide

Josip Iličić nakon derbija s Olimpijom otpisan iz Maribora zbog bizarnog razloga!

E. Ganibegović

Legendarni slovenački fudbaler, Josip Iličić, nikako nema sreće. Sada je doživio novi fijasko i na profesionalnom planu, te je otpisan iz Maribora.

U oktobru prošle godine Josip Iličić postao je član Maribora s kojim je potpisao ugovor na tri godine i trebao je biti veliko pojačanje.

Maribor je prije dva dana gostovao u Ljubljani kod Olimpije u derbiju slovenačke Prve lige, te je poražen rezultatom 2:1.

Josip Iličić je priliku za igru dobio u 76. minuti utakmice, nije uradio ništa specijalno, a danas je stigao veliki šok za njega - otpisan je!

Ono što je presudilo bilo je njegovo ponašanje. Prema izjavama trenera Damira Krznara loše je utjecao na igrače i remetio je atmosferu u ekipi.

Oglasi

Iličić je imao dobru platu u Mariboru, ali to nije opravdavao niti na terenu, a sudeći po izjavama Krznara, niti van njega, pa je rastanak bio neizbježan.

Vidjet ćemo šta će biti s karijerom 35-godišnjaka, inače rođenog u Prijedoru. Da li će nastaviti karijeru ili će okačiti kopačke o klin?

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Poznato je da je Iličić imao dosta problema s depresijom nakon suprugine nevjere, nakon čega je dobio i dosta kilograma viška.

Inače, Iličić je karijeru počeo u Britofu, te igrao za Bonifiku, Interblock, Maribor, Palermo, Fiorentinu i Atalantu, dok je za reprezentaciju Slovenije skupio 80 nastupa i postigao 16 golova.

Top Komentari

K79
pa jeste samo nešto ronda i pametuje isto ko dzekson u repki:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi