Zbog depresije se vratio kući, jutros došao na trening Maribora i od šoka ostao ukopan u mjestu!
Foto: NK Maribor

Potez navijača Atalante oduševio fudbalski svijet

Zbog depresije se vratio kući, jutros došao na trening Maribora i od šoka ostao ukopan u mjestu!

E. Čaušević

Josip Iličić svojevremeno bio je lider Atalante i najbolji igrač kluba iz Bergama, ali zbog problema s depresijom odlučio je da se vrati u Sloveniju gdje je trenutno član Maribora. No, da navijači Atalante nisu zaboravili kakav trag je Iličić ostavio u njihovom klubu pokazali su potezom koji je oduševio fudbalski svijet.

Iličić je briljirao u Seriji A igrajući za Fiorentinu i Atalantu gdje je nekoliko sezona pored Papua Gomeza bio glavna zvijezda kluba iz Bergama.

No, sve to naprasno je prekinuto prije nekoliko godina kada je Iličić potpuno nestao sa scene iako je bio ugovorom vezan za Atalantu. Nekoliko mjeseci bio je van tima, a kada se vratio na teren otkriveno je da je imao problema s depresijom.

Navodno, sve je počelo kada je saznao da ga je supruga prevarila što je pokrenulo pakao za njega. I početkom 2022. godine ponovo je imao sličnih psihičkih problema, a ubrzo nakon toga napustio je Atalantu.

Iličić se vratio u Sloveniju gdje je potpisao za Maribor i poručio da je ponovo miran i sretan, te da je povratak kući za njega bio jedini spas.

Oglasi

Međutim, u Bergamu nisu zaboravili sve ono što je Iličić dao za njihov klub, a navijači Atalante napravili su potez koji je oduševio fudbalski svijet i koji je Slovencu dao do znanja koliko ga vole u Italiji.

Naime, pred jutrošnji trening Maribora koji se sprema za prvenstveni meč protiv Rogaške u trening kampu slovenskog kluba gledali smo sjajne scene. Iličić je stigao na trening, a potom ostao šokiran kada je vidio da ljudi skandiraju njegovo ime i da su to navijači Atalante.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, gomila i tekst

Navijači italijanskog kluba došli su na trening Maribora kako bi pozdravili Iličića, a tu ih niko nije očekivao. Iznenađenje je bilo zaista fantastično, a na Iličićevom licu vidjelo se koliko mu to znači.

Može biti slika sljedećeg: 10 ljudi, gomila i tekst

Nikome nije bilo jasno otkud autobus s navijačima Atalante u Mariboru, ali su oni ubrzo objasnili da su svratili da vide Iličića i da nastavljaju dalje prema Grazu gdje njihov tim igra večeras protiv Sturma meč Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi

Navijači Atalante spremili su i posebne parole za Iličića i zahvalili su mu se na svemu što je dao za taj klub, a ovaj potez sigurno će Slovenac pamtiti s osmijehom na licu do kraja života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi