Odbio unosan ugovor na Koševu i sad se vraća u voljeni klub: Šimundža blizu angažmana
Foto - EPA

Maribor traži trenera

Odbio unosan ugovor na Koševu i sad se vraća u voljeni klub: Šimundža blizu angažmana

M. Šljivak

Slovenački stručnjak Ante Šimundža (52) bio je glavni kandidat za klupu FK Sarajevo nakon odlaska Mirze Varešanovića, ali je odbio ponudu tima s Koševa. Bordo tim je potom odabrao Simona Rožmana za novog trenera i nije pogriješio, a i Šimundža je sada blizu da se skrasi. On bi trebao preuzeti Maribor.

Ante Šimundža trebao bi u narednim danima postati novi trener NK Maribor. Ovaj 52-godišnjak glavni je kandidat za preuzimanje slovenačkog velikana čije je rukovodstvo nakon poraza od Alumijija smijenilo Damira Krznara.

Nekoliko imena se povezuje s klupom Maribora. Međutim, Šimundža je veliki favorit za dolazak u Ljudski vrt i očekuje se da u narednim danima bude potvrđen kao novi trener kluba.

To će mu biti drugi mandat na klupi najvećeg slovenačkog kluba. On je Maribor vodio od 2013. do 2015. godine i uzeo je dvije titule prvaka i tim je igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Šimundža je i kao fudbaler veći dio karijere proveo u ovom klubu, rođen je u Mariboru, te je apsolutni junak navijača.

Oglasi

Podsjetimo, Ante Šimundža je proteklog ljeta bio glavni kandidat za preuzimanje FK Sarajevo. Vlasnik Bordo tima Ismir Mirvić pokušao je sve kako bi ga angažovao nakon odlaska Mirze Varešanovića, no do saradnje nije došlo.

Ponuda Sarajeva je bila dobra i konkretna. Šimundža je zatražio nekoliko dana da razmisli i potom je odbio poziv iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je potom angažovalo Simona Rožmana. Nije rukovodstvo Bordo tima pogriješilo i ovaj Slovenac pravi zaista dobre rezultate s ekipom s Koševa.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Šimundža će s druge strane pokušati da vrati Maribor na pravi put, a ovaj tim je nakon 10 odigranih kola u prvenstvu Slovenije tek peti sa 14 bodova, devet manje od vodećeg Celja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi