Mural u čast Elvedina Varupe na Piroti

Navijači Travnika nisu zaboravili legendarnog kapitena

Mural u čast Elvedina Varupe na Piroti

S. Mlaćo

U Travniku vlada prava nogometna euforija pred sutrašnji derbi meč sa Bosnom iz Visokog.

U vezirskom gradu su svjesni da bi eventualnom pobjedom napravili korak ka plasmanu u Premijer ligu, što je i cilj kluba, a koji čelnici kluba ne kriju.

Svakako da će nogometašima Travnika trebati i velika podrška sa tribina, a cijena ulaznice za istok iznosi 3 KM, te zapad 5 KM.

Danas su navijači Travnika, članovi popularne Gerile, uradili mural na stadionu  u znak sjećanje na nekadašnjeg kapitena kluba Elvedina Varupu, legendu kluba koji je preminuo u augustu 2015. godine.

Varupa je legenda kluba sa Pirote sa preko 700 nastupa u najdražem dresu, a njegovo srce iznenada je prestalo kucati u 40. godini života.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na ovaj način popularna Gerila je pokazala veliko poštovanje prema svom nekadašnjem kapitenu, te legendi kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi