Travniku bod na Koševu i povratak na lidersko mjesto

Posljednji meč 20. kola Prve lige FBiH

Travniku bod na Koševu i povratak na lidersko mjesto

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Bosna Seme i Travnika remizirali su danas na Koševu (1:1) u okviru 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Današnji meč bolje su otvorili gosti koji su izvršili pritisak na gol Bosne, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Terziću. U 14. minuti Bosna je imala dobru priliku preko Kadrića, ali je Čurić u posljednjem trenutku spasio gol Travnika.

Četiri minute kasnije Veziri su stigli do prednosti kada je mrežu Bosne zatresao Zukić. Međutim, već u narednom napadu Bosna Sema je poravnala na 1:1. Sjajnim udarcem mrežu Nurkovića zatresao je Nedim Oglečevac.

Nakon dva gola u dvije minute tempo igre je opao. Na novu šansu čekali smo do 30. minute kada je Torlak pokušao savladati golmana domaćih, ali je šutao preko gola. U finišu prvog dijela domaći su imali dobru priliku preko Oglečevca, no rezultat je ostao 1:1.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena gledali smo poprilično lošu fudbalsku predstavu. No, u 63. minuti gosti su mogli do novog vodstva kada je nakon dobrog centaršuta šutirao Jusufbašić, ali je lopta pogodila stativu. Golman Bosne je već bio matiran.

Desetak minuta kasnije Jusufbašić je ponovo pokušao, ali ovaj put lopta je otišla preko gola. U 77. minuti Travnik je propustio još jednu fenomenalnu priliku. Nuhić je odličnu šutirao, ali lopta je ponovo pogodila okvir gola domaće ekipe.

U finišu utakmice gledali smo otvorenu igru jer su obje ekipe išle na tri boda. Bosna se bori za opstanak, dok Travnik želi naredne sezone da igra u Premijer ligi BiH. Ipak, iako je na obje strane bilo nekoliko dobrih šansi na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Travnik se vratio na prvo mjesto tabele i sada ima 36 bodova koliko i drugoplasirana visočka Bosna.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna Sema - Travnik 1:1

Bosna Sema: Terzić, Alihodžić, Muharemović, Oglečevac, Mujić, Ćatić, Pljevljak, Kadrić, Fejzić, Dudo, Imamović. Travnik: Nurković, Nuhić, Kovač, Čurić, Jusufbašić, Pekija, Kadrić, Pejić, Zukić, Čivić, Torlak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi