Muratović: Ne sviđa mi se što se zviždalo himni Grčke

"Nije nam to trebalo"

Muratović: Ne sviđa mi se što se zviždalo himni Grčke

Edmir Škorić

Remijem protiv Grčke niko nije zadovoljan, mada će mnogi bivši bh. reprezentativci reći da stvari ni sada nisu gotove i da ne treba odustati od Svjetskog prvenstva.

Prgavi Grci u Zenici su znali šta žele i osvojili su bod kojeg su toliko željeli. Poremetili su nam planove, ostali smo na trećem mjestu, a o samoj utakmici za SportSport.ba govori Samir Muratović (41) koji je u svojevremeno nastupao za bh. reprezentaciju. 

 "Mislim da nije sve izgubljeno. Mogli smo i bolje odigrati, ali šta da se radi. Malo sam razočaran suđenjem, ali hajde da se sada ne vadimo na to. Također moram reći da mi se nije svidjelo što smo zviždali grčkoj himni i nije nam trebao taj incident. Možda nam i bodove uzmu i to bi bilo jako loše. Nadam se da neće", rekao je Muratović za SportSport.ba.

Muratović smatra da je našoj igri nedostajalo ideje i da je vezni red morao napraviti više.

"Mislim da nam je falilo malo ideje u igri, malo više kombinatorike u sredini. Žurili smo, a oni su nas natjerali da igramo duge lopte i njihovu igru. Tu su nas Grci dobili. Po meni, bilo je teško, falilo je igrača, ali morala se spustiti lopta na zemlju i ne odustajati od svoje igre"

Dosta je novih lica u reprezentaciji i Muratović smatra da će oni igrati važnu ulogu u nacionalnom timu.

"Oduševio me mali Kenan Kodro, ono što sam vidio, radi se o vrhunskom igraču. Nisam stigao sve nove igrače vidjeti na djelu, ali većina ih ima kvalitet. Mato Jajalo je osporavan, a u Grčkoj sam vidio da se radi o sjajnom igraču. Čitam dosta lijepih stvari o Gojku Cimirotu, vjerujem da će i on u budućnosti biti pravi igrač. Tu su sada naravno Pjanić i neki drugi momci, ali on treba da čeka svoju šansu. Mlad je, siguran sam da će je dobiti", ističe Muratović, koji smatra da bh. tim još ima šansi da se plasira na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne treba gubiti nadu, mi u suštini ostajemo na istom. Grci jesu još u prednosti, ali to je samo jedan bod i stvari se lako mogu promijeniti. Moramo ostati strpljivi, boriti se, vjerovati u sebe i ne odustajati do samog kraja", zaključuje Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti