Murić odabrao Kosovo, ali to zasad ne izgleda kao dobar potez
Mladi golman Arijanet Murić, koji brani za Manchester City, umjesto Crne Gore izabrao je Kosovo, a danas je protiv Malte bio na klupi

Prvi nastup u novoj reprezentaciji

Murić odabrao Kosovo, ali to zasad ne izgleda kao dobar potez

Edmir Škorić

Reprezentacija Kosova danas je slavila s 5:0 na Malti u trećoj grupi D Lige nacija i na pragu je plasmana u viši rangi u play-off za EP 2020. godine.

Kosovska selekcija je kvalifikacije za Mundijal završila sa skorom od jednog remija i devet poraza, no pobjedom nad Maltom došla je u situaciju da razmišlja i o odlasku na Evropsko prvenstvo.

Kosovo ima dva boda više od Azerbejdžana i ako protiv tog rivala ostane neporaženo kod kuće, igrat će play-off i izborit će plasman u Ligu C.

Nesuđeni crnogorski reprezentativac Arijanet Murić, golman Manchester Cityja, prvi put je obukao opremu reprezentacije Kosova, ali je meč sa Maltom odgledao sa klupe, kao rezerva Samiru Ujkaniju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Lik znači prvi put tu i logično na klupi puno iskusnijem Ujkaniju, a vrli novinar odmah procijenio da to ne izgleda kao dobar potez !? Škoriću drži se ti vijesti tipa ko je kome šta napisao na Instagramu, nisu ove sportske stvari za tebe.
73 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi