Turska pala u Sočiju, Kosovu samo bod na Farskim Otocima
Denis Cheryshev je postigao gol nakon samo sedam minuta provedenih na terenu

Liga nacija

Turska pala u Sočiju, Kosovu samo bod na Farskim Otocima

Završene su tri utakmice današnjeg programa Lige nacija koje su se igrale u terminu od 18 sati.

Najzanimljiviji meč odigran je u Sočiju, gdje je Rusija savladala Tursku rezultatom 2:0. Domaći tim je u potpunosti nadigrao Tursku, a do prvog gola je stigao u 20. minuti kada je Neustadter pogodio za 1:0.

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minuti kada je Cheryshev pogodio za konačnih 2:0, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru.

U Ligi D, Kosovo je na gostovanju odigralo samo 1:1 sa Farskim Otocima iako je od 9. minuta vodilo sa 1:0 golom Rashice. Konačnih 1:1 postavio je Joensen u 50. minuti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kosovarima za utjehu može biti rezultat iz Bakua, gdje je Azerbejdžan remizirao sa Maltom odigravši 1:1 i to nakon što je na poluvremenu imao gol zaostatka.

U grupi 2 Liga nacija B, Rusija vodi na tabeli sa sedam osvojenih bodova ispred Turske (tri) i Švedske (jedan). Kosovo je i dalje prvoplasirani tim grupe 3 Liga nacija D i to sa osam bodova, dok Azerbejdžan ima šest.

Top Komentari

Benjamingst
Gledao sam Kosovo selkcija koja ima pontecijala ali tek stvaraju selekciju koja nece biti lahk zalogaj nikome.
7 3
king11
kosovo na euru
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi