Trener Sarajeva pred derbi 11. kola

Musemić: Prvi smo i želimo ostati tu

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se već sutra (srijeda), kada je na rasporedu svih šest utakmica 11. kola od kojih je, barem na papiru, najzanimljivija ona na Koševu.

Sarajevo, koje je od prošlog kola lider na tabeli, dočekuje Široki Brijeg u utakmici koja nosi veliki rezultatski ulog. Ukoliko bordo tim pobijedi, definitivno će istaći ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka, dok Širokobriježanima eventualni trijumf donosi potpuni priključak vodećim timovima prvenstva.

Sarajevo je uoči sutrašnje utakmice na Koševu organizovalo press konferenciju na kojoj se prisutnim obratio šef stručnog štaba Husref Musemić.

"U zadnje vrijeme smo u zavidnoj formi i tako želimo nastaviti. Širokom će faliti neki igrači, ali na to se ne obaziremo. Ahmetović je upitan, vidjet ćemo hoće li igrati sutra ili ćemo ga čuvati za subotu. Prvi smo i želimo ostati tu", rekao je Musemić, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kritikovao sam igrače sa klupe prije par kola, a oni su nakon toga proigrali. Ne znam je li do moje izjave, ali drago mi je što je tako. Imam 23-24 igrača i računam na sve. Protiv Širokog igramo derbi, ali nema nekog specijalnog pritiska. Matić, Čabraja i Bilobrk neće igrati, ali ponavljam da nas to neće zavarati, baš kao ni njihova tijesna pobjeda u prošlom kolu. Ne dopuštam opuštanje i od svojih igrača tražim maksimum".

Meč Sarajeva i Širokog Brijega igra se na Koševu s početkom u 17:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FK Sarajevo na celu tabele BH premijer lige to je ono isto FK Sarajevo koje je od Atalante na Kosevu izgubilo utakmicu rezultatom 8 : 0, e pa mogu reci jadna je ta BH premijer liga gdje FK Sarajevo na celu tabele a jos su jadiji ostali timovi u to BH premijer ligi.
6 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi