Sarajevo će se za četvrtfinale Kupa boriti sa kolonijom bivših "Divova"

Izabranici Husrefa Musemića gostuju u Kaknju

Sarajevo će se za četvrtfinale Kupa boriti sa kolonijom bivših "Divova"

Danas je održan žrijeb parova osmine finala Kupa BiH. Žrijeb nam je donio nekoliko zanimljivih duela, a jedan od takvih je svakako i onaj kakanjskog Rudara i Sarajeva.

FK Rudar će tako ekipu FK Sarajevo ugostiti na svom terenu 3. oktobra. Sarajevo je svakako veliki favorit, a zanimljivo je da će u Kaknju izabranici Husrefa Musemića odmjeriti snage sa ekipom u kojoj su i petorica nekadašnjih članova kluba sa Koševa.

"Brojne su poveznice između dva kluba u prošlosti, a danas dres Rudara nose naši bivši omladinci i fudbaleri Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Paša Čizmić, Adin Čiva i Admir Fočo", poručili su iz FK Sarajevo.

U FK Sarajevo su svjesni da je njihova ekipa favorit u ovom sudaru, ali u isto vrijeme znaju da moraju biti veoma oprezni, pa je nakon žrijeba sportski direktor kluba sa Koševa Emir Hadžić poručio:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Kao i u prvom krugu dobili smo ekipu iz Prve lige FBiH. Rudar je ozbiljan protivnik, kao i Velež, te nećemo imati lagan posao. U rangu su nekih premijerligaških ekipa. Mi smo favoriti, idemo na prolaz dalje, a Sarajevo je veliki klub. Mi moramo igrati na oba fronta".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Da nisu to divusi iz Sarajeva 8?
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi