Musiali je Messi priredio i sreću i tugu u samo nekoliko minuta

Nije mu dao dres

Musiali je Messi priredio i sreću i tugu u samo nekoliko minuta

E. Škorić

U srijedu navečer Bayern je pobijedio PSG sa 2:0 i tako sa ukupnih 3:0, dosta lako, prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Nadali su se Parižani da će moći da nadoknade gol zaostatka iz prvog meča, ali bili su potpuno nemoćni na jednom od najtežih gostovanja koje jedan evropski tim može da ima.

Akter utakmice bio je i jedan od najvećih svjetskih talenata, Jamal Musiala, kojeg u Bayernu izuzetno cijene.

Upravo je Musiala pitao Messija za dres nakon što je sudija označio kraj, a Messi je gestikulirao rukama da ga dočeka u tunelu. No, Musiala više nije mogao naći Messija i njegova želja je ostala neispunjena.

"Nisam ga našao", rekao je novinarima na pitanje je li dobio Messijev dres.

Musiala se nada da će ponovo nekada dobiti šansu da razmijeni dres sa slavnim Argentincem, ali sve su manje šanse jer pitanje je hoće li Messi igrati Ligu prvaka i narednu sezonu, dok Musialu čeka još veliki broj utakmica u najjačem evropskom takmičenju.

Potpuno je drugačija situacija za Musialinog saigrača Alphonsa Daviesa, koji je konačno uspio dobiti Messijev dres nakon prve utakmice prošlog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je jedan od četiri poznata putnika u četvrtfinale. Plasirali su se još Chelsea, Benfica i Milan, a žrijeb će biti obavljen narednog petka, kada se kompletiraju svi parovi osmine finala.

Očekuju nas revanši Porto - Inter (0:1), Real Madrid - Liverpool (2:5), Napoli - Frankfurt (2:0) i Manchester City - Leipzig (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi