"Muškarci jednostavno ne mogu bez piva i nogometa"

Češki stručnjak zna u čemu je 'fora'

"Muškarci jednostavno ne mogu bez piva i nogometa"

E. Škorić

Češki trener Petr Rada svjestan je koliko nogomet nedostaje muškarcima diljem svijeta.

Rada je kao nogometaš nastupao u Njemačkoj i Češkoj, a kao trener vodio je ekipe poput Teplica, Plzena, Pribrama i praške Sparte i jedan je od najboljih stručnjaka u Češkoj. Danas je na klupi Jabloneca.

Dok se polemiše oko toga hoće li se i na kakav način vratiti nogomet, Rada je potvrdio ono što uglavnom svi znamo - bez loptanja muškarci ne mogu.

"Muškarci jednostavno žele pivo i nogomet. Tako je oduvijek bilo. I naša nacija je takva. Ne možemo živjeti bez nogometa", rekao je Rada, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"Muškarci odlaze na posao i onda imaju o čemu da razgovaraju. Imaju nogomet, pivo, kafu, klade se i to je to".

U Češkoj povratak nogometnih takmičenja planiraju za kraj ovog mjeseca.

Top Komentari

Saimai1316
Meni bas nimalo ne nedostaje,volim pogledati dobru utakmicu,trebamo razumjeti ove velike glavesine jer je njima u interesu da se sto prije nastavi igrati,ali obicni svijet nemogu razumjeti kad se krevelje sto nema fudbala
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi