Trener Standarda Slavoljub Muslin zadovoljan prolazom

Muslin: Stativa nas je spasila

T. Hebib

Trener Standarda Slavoljub Muslin zadovoljan je nakon pobjede i prolaza protiv Željezničara.

Srbijanski stručnjak je istakao kako Želju ima kvalitetnu ekipu i da je ovo bio pravi praznik lijepog fudbala.

"Čestitke na dobrim nastupima protiv nas. Bilo je teško. Mi smo kvalitetnija ekipa, Željo ima kvalitetnu i mladu ekipu. Pružili su nam kvalitetan otpor, pritisli su nas. Ovo je bio praznik fudbala, navijači su bili fantastični. Napravili su pravi spektakl", istakao je Muslin, te je dodao:

"Dobar fudbal se igrao. Znao sam da će biti teško Željezničaru da izdrži tempo presinga iz prvog poluvremena. Imali su posle toga šanse glavom, sve bi bilo drugačije da su dali gol. Mi smo potom držali loptu, dali gol u pravom momentu i kontrolisali smo igru. Hvala vam na dobrim igrama i želim Želji mnogo uspjeha".

Smatra da je stativa spasila Standard...

"Nismo bili mirni dok god je bilo 0:0. Zato sam insistirao da damo gol, da se malo osiguramo, jer utakmica bi bila teška da je ostalo do kraja. Stativa nas je spasila", rekao je Muslin, koji je pohvalio navijače Plavih.

"Naši navijači su najbolji u Belgiji, ali ovo što su napravili navijači Želje je za 'svaka čast'. Bili su fenomenalni", rekao je Muslin.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.