Mustafa Mujezinović ima novi klub

Ostaje u Sjevernoj Makedoniji

Mustafa Mujezinović ima novi klub

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Veleža i Željezničara Mustafa Mujezinović ponovo je promijenio tim. On je nakon šest mjeseci napustio Škendiju, ali ostaje u Sjevernoj Makedoniji jer je postao član novog prvoligaša KF Gostivarija.

Bh. fudbaler Mustafa Mujezinović (30) ponovo je promijenio tim. On je nakon šest mjeseci napustio ekipu Škendije, ali će ostati u Sjevernoj Makedoniji jer je potpisao ugovor s novim prvoligašem KF Gostivarijem.

Mujezinović će tako u narednoj sezoni nositi dres novog člana društva najboljih i sigurno će imati šta da pokaže jer se ipak radi o fudbaleru koji iza sebe ima velikog iskustva.

Ovaj 30-godišnjak je u proteklih šest mjeseci igrao za Škendiju. Odradio je 11 utakmica i imao je učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Prethodno je igrao u Super ligi Srbije. Nosio je dres Novog Pazara za kojeg je odigrao 12 mečeva uz dvije upisane asistencije. Nije bio zadovoljan u Novom Pazaru, pa se odlučio otići u Makedoniju.

Mujezinović je karijeru počeo u Olimpiku. Prve seniorske minute imao je u visočkoj Bosni, a put ga je potom preko Olimpika i Njemačke nosio do dresa konjičkog Igmana, te ponovo visočke Bosne.

Oglasi

U januaru 2017. godine Mujezinović pravi transfer u Velež. To se ispostavio kao pravi potez jer je zablistao u dresu Rođenih među kojima je odigrao 59 utakmica uz 10 postignutih golova i 10 asistencija.

Klub je Mujezinović ponovo promijenio u februaru 2019. godine. Potpisao je za Željezničar u kojem je ostao tri godine.

Na Grbavici je ovaj 30-godišnji fudbaler odigrao 81 meč. Imao je učinak od šest golova i osam asistencija

KF Gostivari je prošle sezone zauzeo drugo mjesto u Drugoj ligi Sjeverne Makedonije iza ekipe Voska Sport i cilj je da se u povratničkoj sezoni izbori opstanak.

S Mujezinovićem su dobili na iskustvu u veznom redu i vidjet ćemo kako će bh. fudbaler izgledati na terenu u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi