Ozil otkrio ime najboljeg defanzivca na svijetu: "Pitajte Haalanda i Osimhena koliko je dobar"
Za Mesuta Ozila nema dileme ko je trenutno broj jedan kada su defanzivci u pitanju

Oduševljava ga

Ozil otkrio ime najboljeg defanzivca na svijetu: "Pitajte Haalanda i Osimhena koliko je dobar"

Edmir Škorić

Bivši fudbaler Arsenala i Real Madrida, Mesut Ozil, izabrao je najboljeg stopera na svijetu po njegovom mišljenju.

Veliki broj vrhunskih stopera danas, pa je teško zaista reći ko je broj jedan, ali za Ozila neman nikakve dileme po tom pitanju.

Bivši veznjak Real Madrida i Arsenala smatra da je 30-godišnji defanzivac Kraljeva Antonio Rudiger trenutno u "primeu". Rudiger je igra svoju drugu sezonu u Madridu nakon što se pridružio iz Chelseaja besplatnim transferom u ljeto 2022. godine.

"Prime Toni Rudiger je samo najbolji svjetski defanzivac u ovom trenutku", tvitao je Ozil u srijedu kao odgovor na to što je Rudiger dobio javnu pohvalu od trenera Real Madrida Carla Ancelottija.

Antonio Rudiger je sinoć po drugi put u karijeri dao gol u La Ligi, a nakon meča uslijedile su pohvale od Ancelottija (Foto: EPA)

"Također možete pitati Haalanda ili Osimhena koliko je dobar!", dodao je bivši reprezentativac Njemačke, dodavši još: "Pogledajte samo šta se dogodilo Chelseaju nakon što je on otišao. Svaki dan im nedostaje njegov mentalitet".

Oglasi

Srušio Mallorcu i Real ostavio na vrhu

Rudiger je u srijedu zabio drugi gol u svojoj La Liga karijeri kada je Real pobijedio Mallorcu 1:0 i ostao na vrhu tabele. Njemački reprezentativac sjajno je glavom zabio na ubačaj Luke Modrića iz kornera.

Ancelotti je nakon meča da je Rudiger trenutno u najboljoj formi i sipao je hvalospjeve na račun bivšeg igrača Stuttgarta i Chelseaja, kojem će sasvim sigurno prijati i riječi Turčina koji je nastupao za Njemačku.

Rudiger, koji ima 30 godina, osvajao je Ligu prvaka sa Chelseajem, a sa Plavcima ima još trofej Svjetskog klupskog prvenstva, Evropske lige, te Fa kupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao igrač Reala je u nepune dvije sezone osvojio Kup Španije i Svjetsko klupsko prvenstvo, a sada želi titulu La Lige i novi trofej u Ligi prvaka.

Njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 25 miliona eura. Ove sezone ima 24 nastupa i jedan gol te jednu asistenciju, a sasvim sigurno će biti važna karika u Ancelottijevom timu do samog kraja sezone, dok od njega u odbrani puno očekuje i njemačka javnost kada bude igrao na Euru narednog ljeta.

Top Komentari

Joe17
A onda dodje Messi i kaze da je "Romero" najbolji ??
1 0
Gvardijan
@Joe17 ja ipak mislim da su misljenja Mesija ili Ronalda u svakom pogledu kompetentnija od ovog misljenja.A ovaj Rudiger nasljednik Ramosa,Pepea,Gutija i sl.iz Real Madrida.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi