Brighton doveo kapitalno pojačanje iz Salzburga

'Kompjuter' među Galebovima

Brighton doveo kapitalno pojačanje iz Salzburga

S. Grebović

Ekipa Red Bull Salzburga nastavila je sa sjajnom transfer politikom.

Enock Mwepu novi je član engleskog prvoligaša Brigtona.

On na Otok stiže iz Red Bull Salzburga i samo je još jedan u nizu fudbalera koji su za veliki iznos novca napustili ovaj klub.

Mladi vezista iz Zambije je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Galebovima, koji su za njegove usluge na račun austrijskog kluba uplatili oko 20 miliona eura.

"Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Enoku. On je veoma iskusan za svoje godine, igrao je i Ligu šampiona. Primarno je centralni vezni, ali može da pokrije brojne pozicije. Otvorenog je uma, prilagodljiv i spreman da uči i razvija se”, rekao je prilikom njegovog potpisa trener Brigtona, Graham Potter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mwepu je u Mozzartov grad stigao 2018. godine iz Liferinga gdje se "kalio" za najveće izazove.

Igrajući za Red Bull dobio je nadimak "kompjuter" zbog sposobnosti da čita igru protivničkog tima i zaista bi trebao da bude veliko pojačanje za Brighton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti