Na Apeninima počinje novi hladni rat: Juventus i Inter "za", Lazio i Napoli "protiv"

Ključni dani za seriju A

Na Apeninima počinje novi hladni rat: Juventus i Inter "za", Lazio i Napoli "protiv"

A. Čaušević

Tokom ove sedmice bit će održano niz sastanaka na kojim će se odlučiti o budućnosti Serije A, barem kada je ova sezone u pitanju. 

Jedna od ključnih tema će biti i uplata posljednje šeste rate od TV prava. Iznos od 233 miliona eura još uvijek nije uplaćen nakon što su to televizije odbile da urade.

Broadcasteri koji imaju ekskluzivna tv prava na prijenos utakmica su tražili veliki popust. U slučaju da se prvenstvo nastavi radi se o iznosu od 120 miliona eura, a ako se sezona završi za zelenim stolom uplata ne bi bilo.

U tom slučaju slijedilo bi nekoliko pravnih bitaka zbog čega kako pišu pojedini mediji na Apeninima počinje novih hladni rat s predstavnicima Juventusa, Intera, Napolija i Lazija u glavnim ulogama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Andrea Agnelli i Giuseppe Marotta se zalažu za pregovore sa Sky Sportom i DAZN-om, dok kontroverzni Aurelio De Laurentiis i Claudio Lotito ne žele da čuje za popust i traže puni iznos.

Većina klubova iz Serije A zavisi od TV prava te je to upravo jedan od glavnih razloga zašto je očekivati da se Serije A ipak završi na terenu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi