Na današnji dan Hasan Salihamidžić je sa Juventusom doživio jedan od najšokantnijih poraza
David Trezeguet je već u 2. minuti postigao gol za vodstvo Juventusa

Godina velikog uspjeha za Fulham

Na današnji dan Hasan Salihamidžić je sa Juventusom doživio jedan od najšokantnijih poraza

S. Pašalić

Sezona 2009/2010 je za Juventus donijela utakmicu koja je tada šokirala nogometni svijet.

Igrala se uzvratna utakmica osmine finala Evropa lige između Fulhama i Juventusa, a italijanski tim je iz prve utakmice imao veliku prednost nakon što je slavio sa 3:1.

Utakmica na Craven Cottageu nije mogla bolje početi za tim iz Torina nakon što je David Trezeguet pogodio za 1:0. Očekivalo se tada da će Fulham psihički pasti nakon gola i svi su smatrali da je praktično sve riješeno i da će Juventus otići u četvrtfinale.

Ipak, Bobby Zamora je u 9. minuti izjednačio na 1:1, a nakon što je Fabio Cannavaro dobio crveni karton u ekipi Juventusa, Fulham je iskoristio brojčanu prednost na terenu i stigao do 2:1 nakon što je Zoltan Gera u 39. minuti zatresao mrežu gostiju.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti Zoltan Gera postiže svoj drugi gol i povećava vodstvo Fulhama na 3:1. U 82. minuti Clint Dempsey postiže gola za 4:1 kojim je Fulham izbacio Juventus i prošao u četvrtfinale Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bila je to sjajna sezona za Fulham koji je stigao do finala Evropa lige gdje je poražen od Atletico Madrida u produžetku, nakon što je Diego Forlan postigao gol za 2:1 čime je Atletico osvojio naslov.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komshija
Nastimali talijani
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi