Na današnji dan United je ponižen kao nikad, Džekino gestikuliranje rukama se i danas pamti

Nezaboravni trijumf Građana

Na današnji dan United je ponižen kao nikad, Džekino gestikuliranje rukama se i danas pamti

A. Čaušević

Posljednjih 10-ak godina Manchester City je "stao na crtu" Manchester Unitedu te Crveni đavoli polako gube primat u gradu.

Građani su trenutno puno bolji tim, a nagovještaj onog što se dešava danas desio se na današnji dan prije osam godina.

Mančesterski derbi igran 23. oktobra 2011. godine na Old Traffordu zauvijek je ušao u historiju. Crveni đavoli su poniženi s nevjerovatnih 1:6.

U demoliranju Uniteda svoj doprinos je dao i Edin Džeko. Kapiten bh. reprezentacije je tada bio dvostruki strijelac, a njegovo gestikuliranje kako pokazuje šest prstiju se i danas pamti.

Poslije prvog poluvremena Građani su vodili golom Balottellija, isti igrač je u 60. minutui povisio na 0:2, a Aguero je u 69. zabio za 0:3 i nagovijestio ubjedljiv trijumf.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fletcher je u 81. minuti postigao gol nade, da bi u sudijskoj nadoknadi Džeko sa dva pogotka i David Silva s jednim kompletirali pobjetu za pamćenje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Inace city ima 5 PL trofeja a united 21 PL trofej ja ne znam matematiku bas perfektno al kako je city bolji od uniteda danas ako ima fali jos 16 PL trofeja da budu kao united. To je isto kao da si napisao arsenal bolji od liverpola jer je liverpol zadnji naslov osvojio 1989/90 a arsenal 2003/2004 !!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi